Torek,
30. 7. 2024,
14.07

Osveženo pred

3 ure, 51 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,37
otroci Anglija napad

Natisni članek

Torek, 30. 7. 2024, 14.07

3 ure, 51 minut

Za posledicami napada v Angliji umrla še ena deklica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,37
Southport | V obmorskem mestu na severozahodu Anglije danes žalujejo, zaprte so številne trgovine in gostilne.  | Foto Reuters

V obmorskem mestu na severozahodu Anglije danes žalujejo, zaprte so številne trgovine in gostilne.

Foto: Reuters

Za posledicami ponedeljkovega napada z nožem v obmorskem mestu Southport na severozahodu Anglije je davi umrla devetletna deklica, poroča britanski BBC. Napad je že pred tem zahteval dve smrtni žrtvi, v kritičnem stanju pa je še vedno pet otrok in dva odrasla. Policija zaslišuje 17-letnega napadalca, ki je osumljen umora.

Britanska policija je danes sporočila, da je zaradi posledic ponedeljkovega napada z nožem v Southportu ponoči umrla devetletna deklica, ki je kljub zdravljenju niso rešili. Gre za tretjo smrtno žrtev, potem ko sta v napadu v ponedeljek umrli šestletnica in sedemletnica.

Sedemnajstletni napadalec skupno zabodel enajst otrok 

Skupno je 17-letni napadalec zabodel 11 otrok in dva odrasla, ki sta otroke skušala zaščititi med napadom. Oba sta še vedno v kritičnem stanju, enako velja za pet otrok, ki jih zdravijo v pediatrični bolnišnici Alder Hey v Liverpoolu.

Žrtve napada so bili otroci, stari od šest do enajst let. | Foto: Reuters Žrtve napada so bili otroci, stari od šest do enajst let. Foto: Reuters

Sedemnajstletnik iz Cardiffa v Walesu, kjer se je rodil staršema iz Ruande, se je na območje Southporta preselil pred desetimi leti. Motiv za napad za zdaj še ni znan, policija ga trenutno zaslišuje. Do zdaj so potrdili le, da je osumljen umora.

Na kraju, kjer se je zgodil napad, so številni položili cvetje in sveče 

Žrtve napada so bili otroci, stari od šest do enajst let, ki so se v Southportu udeležili počitniške tematske delavnice joge in plesa. V obmorskem mestu na severozahodu Anglije danes žalujejo, zaprte so številne trgovine in gostilne. Na kraju, kjer se je zgodil napad, so številni položili sveče in cvetje, med njimi tudi notranja ministrica Yvette Cooper.

Ob tem je napad označila za nepredstavljivi dogodek, ki je najhujša mora vsakega starša, poroča BBC. Novinarjem je dejala še, da se vlada zaveda zaskrbljenosti zaradi kriminala in napadov z noži po vsej državi ter da bo premier Keir Starmer to naslovil kot svojo moralno misijo.

Southport
Novice Anglija: 17-letnik zabodel in ubil dva otroka, več je huje ranjenih