Torek,
29. 12. 2020,
9.15

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

8

Natisni članek

epidemija Koronavirus ZDA

Torek, 29. 12. 2020, 9.15

3 leta, 4 mesece

Nova seva se širita po svetu. V Veliki Britaniji več kot 50 tisoč okužb.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

8

Novi koronavirus na Finskem | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nova seva novega koronavirusa, ki so ju odkrili v Veliki Britaniji in Južni Afriki, se še naprej širita po svetu. Na Japonskem so potrdili prvi primer okužbe s sevom iz Južne Afrike, v Indiji in Pakistanu pa prve primere seva iz Velike Britanije. V Nemčiji so prve primere okužbe s tem sevom potrdili že novembra. Na Islandiji so našli 13 okuženih z britanskim sevom novega koronavirusa.

23543252
Novice Prvi dan cepljenja že nova teorija zarote #video

Na Japonskem so prvi primer okužbe z novim sevom odkrili pri 30-letni ženski, ki je 19. decembra prispela iz Južne Afrike v Tokio. Japonske oblasti so v ponedeljek sporočile, da so potrdili šest primerov okužbe s sevom iz Velike Britanije. Japonska vlada se je po prvih potrjenih primerih novega seva koronavirusa odločila za prepoved vstopa v državo za vse tujce do konca januarja, piše STA.

V Veliki Britaniji rekordnih več kot 53.000 novih okužb

V Veliki Britaniji danes poročajo o novem dnevnem rekordu okužb z novim koronavirusom. Potrdili so jih 53.135, potem ko so v ponedeljek prvič poročali o več kot 40.000 okužbah. Oblasti so zaskrbljene zaradi naraščanja okužb in okrepljenega pritiska na zdravstvo. V zadnjih 24 urah je umrlo še 414 bolnikov s covidom-19, skupno 71.567. Skupno so doslej v državi potrdili skoraj 2,383 milijona okužb z novim koronavirusom.

Velika Britanija je ena najhuje prizadetih evropskih držav v pandemiji covida-19. V večjem delu države veljajo strogi karantenski ukrepi, omejitve potovanj, ponekod pa morajo ljudje ostati na svojih domovih. (STA)

Novi sev zaznali v Indiji, Pakistanu in Nemčiji

V Indiji pa so potrdili prve primere okužbe z novim sevom koronavirusa, ki so ga pred kratkim odkrili v Veliki Britaniji. Kot so sporočili z indijskega ministrstva za zdravje, se je vseh šest bolnikov pred kratkim vrnilo z Otoka. Vsi so v samoizolaciji, ljudje, s katerimi so bili v stiku, pa so v karanteni.

Tudi v sosednjem Pakistanu so potrdili prve primere okužbe z novim sevom iz Velike Britanije. V pokrajini Sind na jugu države so potrdili najmanj tri primere, vsi bolniki so se pred kratkim vrnili z Otoka. V Nemčiji so prve primere okužbe s tem sevom potrdili že novembra na severu države. Kot so danes sporočile zdravstvene oblasti, so okužbo konec novembra potrdili pri starejšem bolniku, ki je imel pridružene bolezni in je medtem umrl.

S sevom se je okužila tudi njegova žena, ki pa je ozdravela. Njuna hči je bila sredi novembra v Veliki Britaniji in se je najverjetneje okužila tam, so sporočile zdravstvene oblasti v zvezni deželi Spodnja Saška, še navaja STA.

V Islandiji našli 13 okuženih z britanskim sevom novega koronavirusa

Z Islandije so danes sporočili, da so ugotovili 13 primerov okužbe z novim sevom novega koronavirusa, ki so ga najprej ugotovili v Veliki Britaniji. Vse primere so ugotovili v decembru pri potnikih, ki so prispeli na mednarodno letališče Keflavik, tudi pri enajstih, ki so prispeli malo bo božiču.

Med omenjenimi enajstimi jih je deset prispelo iz Velike Britanije, eden iz Danske, je danes sporočil glavni islandski epidemiolog Thorolfur Gudnason na novinarski konferenci. Po opravljenih testih so vsi v karanteni. Gudnason je še dejal, da v Islandiji izvajajo sekvenciranje genoma pri vseh pozitivnih testih, medtem ko ga mnoge druge države izvajajo pri desetih do 20 odstotkih, še piše STA.

Cepljenje covid-19
Novice Prihajajo novi odmerki. Tako bo potekalo cepljenje. #video