Nedelja,
11. 9. 2011,
19.28

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
nesreča nesreča letalo

Natisni članek

Nedelja, 11. 9. 2011, 19.28

8 let, 3 mesece

V Rusiji bodo ukinili nezanesljive letalske družbe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Ruski predsednik Dmitrij Medvedjev je ukazal ukinitev nezanesljivih letalskih družb v Rusiji.

Do odločitve prihaja po sredini letalski nesreči blizu mesta Jaroslavl, v kateri je umrlo 43 ljudi, vključno s člani hokejske ekipe Lokomotiv.

Tudi za ustavitev nevarnih letal brez sodnega naloga Medvedjev je naročil vladi, da do srede novembra pripravi načrt ukrepov, s katerimi bi "onemogočili delovanje letalskih družb, ki niso sposobne zagotavljali varnosti poletov".

Prav tako naj bi decembra predložili parlamentu predlog za povišanje kazni za kršitve letalske varnosti in uvedli možnost ustavitve nevarnih letal brez sodnega naloga. Letalske prevoznike, ki bodo izpolnili varnostne zahteve, pa naj bi po drugi strani podprli z državno pomočjo, še posebej na regionalnih letih, da bi zapolnili vrzel, ki bi lahko nastala z ukinitvijo določenih letalskih družb.

Spomnimo:

V strmoglavljenju potniškega letala jak-42 na območju okoli 300 kilometrov severno od Moskve je v sredo umrlo 43 ljudi, vključno s člani hokejske ekipe Lokomotiv Jaroslavl. Preživela sta le dva človeka, vključno z ruskim hokejistom, ki je še vedno v kritičnem stanju.

Na sobotni spominski slovesnosti v Jaroslavlu v spomin na žrtve te nesreče se je zbralo okoli 100.000 ljudi. Med njimi je bil tudi ruski premier Vladimir Putin.

Nesreča je zadnja v nizu letalskih nesreč to poletje v Rusiji. Med drugim je v dveh nesrečah letal tupoljev 134 in antonov 24 skupaj umrlo več kot 50 ljudi.