SiolNET. Novice Svet
2,39

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Avstriji protestniki proti covidnim ukrepom

2,39

termometer

austria
Glavnina očitkov protestnikov se je nanašala na obvezno cepljenje, ki ga nameravajo v Avstriji uvesti s februarjem. Foto: Reuters

V avstrijski prestolnici Dunaj je danes okrog štirideset tisoč protestnikov demonstriralo proti ukrepom, namenjenim zajezitvi pandemije covid-19. Za varnost je skrbelo okoli 1.200 policistov, ki so več oseb pridržali, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Demonstranti so med drugim metali pirotehnična sredstva, policija pa je odgovorila s solzivcem. Na več mestih so protestniki ustavili promet.

Okrog štirideset tisoč udeležencev

Policija je število udeležencev shodov proti covidnim ukrepom ocenila na štirideset tisoč, na drugi strani pa se je zbralo okoli 1.500 protidemonstrantov, poroča Kronen Zeitung

austr 1 Foto: Reuters

Protestniki proti obveznemu cepljenju

Glavnina očitkov protestnikov se je nanašala na obvezno cepljenje, ki ga nameravajo v Avstriji uvesti s februarjem. Na transparentih so nosili napise, kot so Cepljenje je genocid, Necepljen je naravno zdrav ter Ne obveznemu cepljenju. Številni udeleženci so nosili tudi avstrijske zastave.

srbija Novice V Srbiji protestniki znova zasedli ulice

Večina udeležencev se ukrepov na shodu ni držala

Policija je pred začetkom protestov pozvala ljudi, naj se večjih shodov zaradi epidemiološke situacije in nevarnosti nasilja izognejo. Čeprav bi morali ljudje v množici nositi maske tipa FFP2, se večina udeležencev shoda tega ni držala.

V Avstriji so med drugim že uradno potrdili prvi primer okužbe z novo koronavirusno različico omikron. 22. novembra je v državi začelo veljati 20-dnevno zaprtje javnega življenja za vse, kasneje bodo omejitve veljale za necepljene. S tem ukrepom želi avstrijska vlada preprečiti zlom zdravstvenega sistema. Obenem bo v Avstriji od 1. februarja prihodnje leto obvezno cepljenje proti covid-19.

omikron Novice Različica omikron je že na Hrvaškem

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin