Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 12. 2007,
21.38

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 17. 12. 2007, 21.38

8 let, 3 mesece

Putin: Pripravljen sem postati premier

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Ruski predsednik Vladimir Putin je danes izjavil, da je pripravljen prevzeti položaj predsednika vlade, če ga bo na položaju predsednika države marca prihodnje leto nasledil Dmitrij Medvedjev.

"Če bodo ljudje izrazili zaupanje Dmitriju Anatoljeviču Medvedjevu in bo izvoljen za predsednika, sem pripravljen nadaljevati svoje delo kot predsednik vlade," je na kongresu vladajoče stranke Enotna Rusija v Moskvi dejal Putin. Ne namerava spremeniti razmerij moči med predsednikom in premierom Putin je še zagotovil, da si ne bo prizadeval za spremembo razmerij moči med predsednikom in premierom, če bo postal predsednik vlade. "Pripravljen sem voditi vlado, ne da bi spremenil razmerje moči med predsednikom in vlado," je dodal.

Zmaga Medvedjeva na predsedniških volitvah zaradi Putinove podpore velja za gotovo. Kljub Putinovi obljubi, da ne bo spodkopaval Medvedjeva, pa mnogi analitiki pričakujejo, da se bo v primeru Putinovega prevzema premierskega položaja center moči preusmeril s predsednika na premiera.

Predsedniške volitve bodo v začetku marca Putin je 10. decembra podprl prvega podpredsednika ruske vlade Medvedjeva za svojega naslednika na položaju ruskega predsednika, na današnjem kongresu pa je poudaril, da kandidaturo popolnoma podpira. Predsedniške volitve bodo v Rusiji 2. marca 2008.

Ne spreglejte