Petek,
26. 7. 2024,
14.26

Osveženo pred

7 ur, 33 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,04
Vivian Wilson Elon Musk

Natisni članek

Petek, 26. 7. 2024, 14.26

7 ur, 33 minut

Oglasil se je Muskov mrtvi sin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,04
Elon Musk | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Vivian Jenna Wilson, transspolna hči Elona Muska, se je odzvala na očetove nedavne pripombe o njunem odtujenem razmerju. Musk je dejal, da je "njegovega sina Xavierja umoril virus woke". Vivian, nekdaj Xavier, na družbenem omrežju X svojemu očetu med drugim odgovarja: "Kar dobro sem videti za mrtvo psico."

Tehnološki milijarder Elon Musk je imel pred dnevi skoraj dve uri dolg pogovor s kanadskim psihologom Jordanom Petersonom za njegov podkast.

Musk govori o svojem sinu Xavierju

Viralen je postal predvsem odlomek, v katerem Musk govori o svojem sinu Xavierju, ki je pred leti spremenil spol ter ime in priimek: iz Xavierja Alexandra Muska se je leta 2020, nekaj dni po svojem 18. rojstnem dnevu, preimenoval v Vivian Jenno Wilson. Vivian je tudi pretrgala vse stike z očetom. Musk ima sicer s tremi ženskimi skupaj enajst otrok.

Elon Musk
Novice Elon Musk: Moj sin je mrtev

V pogovoru s Petersonom je Musk, ki ostro zavrača Xavierjevo spremembo spola, dejal: "Moj sin Xavier je mrtev, ubil ga je virus woke." Zdaj pa se je na družbenem omrežju Threads oglasila Vivian.

Vivian vrača udarec

Vivian je pojasnila svoja stališča in svojim 13 tisoč sledilcem povedala, da se je odpovedala svojemu očetu Musku. Poobjavila je Muskov zapis, v katerem je ta zapisal, da se je njegov sin Xavier že rodil gej in rahlo avtističen ter da mu je že pri štirih letih svetoval, kaj naj obleče. Vivian je te trditve označila za laž.

V četrtek je Vivian o Musku spregovorila tudi v intervjuju za NBC News. V njem je svojega očeta prikazala kot odsotnega in krutega, piše švicarski medij Watson. Musk naj bi jo mučil v mladosti in otroštvu, ker se je že takrat obnašala ženstveno.

Musk naj bi jo javno žalil

Kot je poudarila v intervjuju, je njen oče zdaj prestopil mejo, zato se je počutila prisiljeno odgovoriti: "Če tako nesramno lažeš o meni pred milijonskim občinstvom, potem tega ne bom pustila kar tako mimo," je pojasnila.

Taylor Swift
Novice Veliki spopad med Taylor Swift in Elonom Muskom?

Vivian je dejala, da Musk, odkar pomni, ni bil oče, ki bi ji bil v oporo. Redko je bil prisoten v njenem življenju, njo ter njene brate in sestre je pogosto pustil pri materi ali varuškah, čeprav sta imela starša skupno skrbništvo. Musk jo je tudi žalil v javnosti in kričal nanjo.

"Je brezčuten in samovšečen"

"Bil je hladen. Zelo hitro se razjezi. Je brezčuten in samovšečen," je dejala Vivian o Musku. Njen profil na družbenem omrežju X, ki pripada njenemu očetu, je zaseben. Sledi samo eni osebi in nima sledilcev. Ja pa njen račun na omrežju X povezan z družbenim omrežjem Threads, kjer je objavila svoj odgovor očetu.

Kot piše Watson, je na naslovni fotografiji na njenem računu na omrežju X tudi zapis: Dobro sem videti za mrtvo psico (ang. I look good for a dead bitch).

J. D. Vance
Novice To je zelo slaba novica za Zelenskega in Ukrajince
Elon Musk
Novice Nekdanji zaposleni v podjetju SpaceX Muska obtožujejo zlorab na delovnem mestu