SiolNET. Novice Svet
0,81

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Neverjetno, kaj vse zmore deklica, ki se je rodila brez obeh nog

0,81

termometer

"Starši so me prijavili na gimnastiko, ker so želeli, da imam telesno moč, in ko sem začela, sem imela malo težav. Potem sem se začela izboljševati," je povedala Paige Clendie, desetletnica iz Ohia, ki se je rodila brez obeh nog, a tega nikakor ne vidi kot invalidnosti. 

 Paige je zdaj v tretjem razredu, z gimnastiko se je začela ukvarjati že pri enem letu in pol.

Paigein oče Sean Calendine je dejal, da so Pagie vpisali v gimnastiko zato, da bi okrepili njen zgornji del telesa, in dodal, da postaja vedno boljša.

Trenira v gimnastični ekipi 

Paige sodeluje z gimnastično ekipo v Zanesvillu in trenerko Esther Weibel. "Paige tukaj trenira že od otroštva, prav v tej sezoni je začela tekmovati za nas kot bronasta XceL. Je pomemben del naše ekipe in vadi na vseh stopnjah," je povedala Paigeina trenerka.

"XceL je alternativni program v ameriški gimnastiki. Vključuje ustvarjalnost in spretnost. Za vsakega otroka lahko naredimo individualne koreografije," je dodala Weiblova.

Zanimajo jo še številne druge aktivnosti

Paige je povedala, da sta njena najljubša telovadca Shawn Johnson in Gabby Douglas. "Sem najmlajša v svoji ekipi in želela sem biti bronasta XceL, zato sem se začela izboljševati," je še povedala.

Kar zadeva prihodnost, Paige nič ne zadržuje. Polna je idej in načrtov. "Želi biti navijačica, hoče plavati, zanima jo tudi lokostrelstvo," je še povedal Paigein oče. 

Otroški kašelj Trendi Zahrbten otroški kašelj - kdaj je nevaren in kako ga ublažiti adele Trendi Adele zaradi očetovega alkoholizma ni znala ljubiti moških
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin