SiolNET. Novice Svet
1,52

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kava za 600 evrov v Budimpešti

1,52

termometer

kava
Fotografija je simbolična. Foto: Guliverimage

Gostinci v madžarski prestolnici turistom zaračunavajo astronomske cene.

Ko se je nemški turist usedel v lokal v središču Budimpešte, si ni predstavljal, da mu bodo za skodelico kave zaračunali kar 600 evrov, poroča avstrijski medij Exxpress. Ker računa ni želel poravnati, mu je natakar zagrozil, da bo poklical policijo. Na koncu se je za to odločil turist, in policija je, ko je prispela do lokala, vzela prostost lastnici, ne turistu. Izkazalo se je, da je lastnica lokala s svojim sinom že nekaj časa pod nadzorom mož v modrem zaradi goljufanja svojih strank, predvsem tistih iz drugih držav. Madžarska policija zato opozarja vse turiste, naj bodo previdni pri nakupu dobrin in storitev v prestolnici. Najpogostejše prevare turistov v Budimpešti po podatkih policije pa so naslednje.

1. Lokali ali restavracije 

Turistu natakar prinese meni brez navedenih cen. Šele ko stranka zahteva račun, ugotovi, koliko v resnici stane pijača ali hrana.

2. Ponarejeni luksuzni izdelki

Turistom ulični prodajalci in majhne trgovine ponujajo ponarejene luksuzne izdelke po smešno nizkih cenah. Če je nekaj preveč dobro, da bi bilo res, verjetno to ni!

3. Terme Szechenyi

Terme Szechenyi so ena od glavnih turističnih atrakcij v Budimpešti. Pred vhodom v terme ponujajo ulični prodajalci turistom vstopnice zanje, rekoč, da so terme polne in zato vstopnic ni več na voljo.

padec kamera avto Avtomoto Ujet na kamero: zaigral je trk z avtomobilom #video NLB Novice NLB opozarja na lažna sporočila SMS v njihovem imenu a Novice Kriminalno početje: razkrila je, kako goljufa in ogroža ljudi okoli sebe #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin