Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 10. 2019,
15.40

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

2

Natisni članek

bolezen Evropska komisija operacija Jean-Claude Juncker

Četrtek, 31. 10. 2019, 15.40

4 leta, 5 mesecev

Juncker mora zaradi anevrizme na operacijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

2

Jean-Claude Juncker | Predsednika Evropske komisije Jean-Clauda Junckerja 11. novembra čaka operacija zaradi anevrizme. | Foto Reuters

Predsednika Evropske komisije Jean-Clauda Junckerja 11. novembra čaka operacija zaradi anevrizme.

Foto: Reuters

Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker ima 11. novembra predvideno operacijo zaradi anevrizme, je danes v Bruslju potrdila tiskovna predstavnica komisije Mina Andreeva. 64-letni Juncker naj bi se v petek poslovil s položaja, a bo njegova komisija nadaljevala delo do decembra zaradi zavrnitve nekaj komisarskih kandidatov nove komisije.

Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker bo 11. novembra prestal operacijo zaradi zdravljenja anevrizme, je potrdila predstavnica komisije Mina Andreeva. Glede na navedbe neuradnih virov Juncker trpi za anevrizmo trebušne aorte.

Novice Junckerja ob slovesu od novinarjev preplavila čustva #video

Juncker pričakuje, da bo okreval do predaje poslov von der Leynovi

Do operacije bo Juncker še opravljal svoje dolžnosti in bo med drugim prihodnji teden vodil tedensko srečanje komisarske ekipe. Njegove dolžnosti bo med odsotnostjo opravljal podpredsednik Evropske komisije Frans Timmermans, Juncker pa pričakuje, da bo nazaj še pravočasno, da bo lahko predal posle svoji naslednici Ursuli von der Leyen.

Juncker je moral že avgusta zaradi zdravstvenih težav skrajšati počitnice v Avstriji. | Foto: Reuters Juncker je moral že avgusta zaradi zdravstvenih težav skrajšati počitnice v Avstriji. Foto: Reuters

Ciljni datum za začetek dela njene komisije je 1. december. Pred tem bo moral Evropski parlament zaslišati vse nove kandidate in na plenarnem zasedanju potrditi vso Evropsko komisijo. Evropski parlament je namreč zaradi navzkrižja interesov zavrnil kandidata Romunije in Madžarske, nato pa je na zaslišanju padla še kandidatka iz Francije.

Jean-Claude Juncker
Novice Juncker o blokadi pogajanj s Severno Makedonijo in Albanijo: Huda zgodovinska napaka

Zaradi zdravstvenih težav avgusta skrajšal počitnice v Avstriji

Juncker je sicer moral že avgusta zaradi zdravstvenih težav skrajšati počitnice v Avstriji. V Luksemburg so ga prepeljali na nujno operacijo, med katero so mu odstranili žolčnik. Njegovo zdravje je bilo že v preteklosti večkrat deležno pozornosti javnosti. Na vrhu zveze Nato lani poleti se je močno opotekal. Kot je pojasnil, je trpel zaradi išiasa in imel krče v nogah.

Anevrizma je s krvjo napolnjena izboklina na arteriji, ki lahko poči. Večina anevrizm nastane na aorti, srčni steni ali v možganih. Lahko gre za prirojeno stanje, lahko pa se razvije tudi zaradi vnetja žil, težke vnetne bolezni ali arterioskleroze. Če anevrizma poči, so lahko posledice tudi usodne.

Jean-Claude Juncker
Novice Juncker zaradi nujne operacije skrajšal počitnice
Ne spreglejte