SiolNET. Novice Svet
0,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Flixbus se širi na ameriškem trgu

0,10

termometer

Flixbus

Nemški ponudnik avtobusnih prevozov Flixbus, v katerega mreži je tudi Slovenija, širi svoje poslovanje v ZDA, zlasti na vzhodni obali, kjer je že odprl poslovalnico v New Yorku.

Flixbus je ob odprtju poslovalnice v Kaliforniji pred pol leta napovedal, da namerava tekmovati s podjetjem Greyhound, ki je trenutno vodilno na ameriškem trgu. Do zdaj se je Flixbus sicer osredotočal na zahodno obalo in občutno razširil svojo ponudbo na jugozahodu države iz svoje baze v Los Angelesu.

Nove povezave tudi iz Teksasa

Maja je sicer svojo dejavnost začel s 27 destinacijami, zdaj pa jih ponuja že več kot dvakrat toliko, so sporočili iz podjetja. Po širitvi zunaj New Yorka, ki je načrtovana za prihodnje leto, namerava Flixbus ponujati nove destinacije iz Teksasa.

Flixbus je začel poslovati leta 2012 kot startup podjetje. Prva ekspanzija se je začela leta 2015, ko je začel delovati zunaj meja Nemčije. Trenutno povezuje več kot 2.000 destinacij v 28 državah, številka pa raste skoraj vsak dan. Lani so njegovi avtobusi prepeljali več kot sto milijonov potnikov, podjetje pa zaposluje več kot tisoč ljudi.

Slovenija se je mreži Flixbusa pridružila leta 2016 kot 20. država. Mednarodne linije so povezane z osmimi slovenskimi mesti, med katerimi sta zlasti Maribor in Ljubljana pomembni prometni središči tudi za celotno regijo srednje in vzhodne Evrope. Neposredno pa je Slovenija povezana s 13 državami.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin