Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 2. 2014,
12.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Avstrija sneg Anglija poplave

Sreda, 5. 2. 2014, 12.50

8 let

Avstrijska vojska nad sneg s pomočjo helikopterjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zimsko vreme povzroča nevšečnosti na avstrijskem Koroškem, kjer je brez elektrike ponovno tri tisoč gospodinjstev, v nekaterih šolah so zaradi tega odpovedali pouk. Na Otoku se spopadajo s poplavami.

Ponekod na avstrijskem Koroškem je motena tudi mobilna telefonija. Avstrijska vojska je sporočila, da bo sneg in led z dreves poskušala odstraniti tudi s pomočjo helikopterjev.

Dobavitelju električne energije na avstrijskem Koroškem Kelag je do torka zvečer uspelo odpraviti večino okvar, tako da je bilo brez elektrike samo še 200 gospodinjstev. Zaradi obilnega sneženja ponoči pa so nastale nove motnje pri oskrbi z električno energijo.

Zaprti prelazi proti Sloveniji Še vedno so za promet zaprte ceste čez prelaze proti Sloveniji ter številne stranske in gozdne ceste, predvsem na severu avstrijske Koroške.

Jugozahod Anglije in Wales je pozno v torek zajela nova nevihta z obilnim deževjem in močnim vetrom. Več kot 15 tisoč gospodinjstev na območju je ostalo brez električnega toka, oblasti so izdale nova opozorila pred poplavami.

Veter je pihal s hitrostjo več kot 120 kilometrov na uro. Na jugozahodu Anglije je brez elektrike ostalo približno 14 tisoč domov, v Walesu pa 1.300. Težave so tudi v železniškem prometu.

Največ dežja od začetka meritev Britanski vremenoslovci so zaradi vetra izdali posebno opozorilo za jug Anglije, vetrovno in deževno vreme čaka tudi preostale dele Velike Britanije. Na štirih predelih regije veljajo tudi opozorila pred obsežnimi poplavami, ki bi bile lahko življenjsko nevarne.

Velika Britanija se spoprijema z nevihtami in obilnim dežjem že vso zimo. V delih južne Anglije je padlo največ dežja od začetka meritev leta 1910.

Veter podiral drevesa Nevihta je zajela tudi francosko Bretanjo, kjer je brez elektrike ostalo okoli 22.500 gospodinjstev. Močan veter je ob obali podiral drevesa in električne drogove.

Ne spreglejte