SiolNET. Novice Svet
1,59

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Američani naj bi imeli Al Bagdadijev DNK od leta 2004

1,59

termometer

Abu Bakr al Bagdadi

Ameriška vojska naj bi vzorec DNK ubitega vodje Islamske države Abuja Bakra Al Bagdadija dobila že leta 2004, ko je bil ta deset mesecev zaprt v ameriškem zaporu v Iraku, poročajo ameriški mediji.

Trump. Al-Baghdadi. Novice Trump potrdil smrt vodje IS Al Bagdadija #video

Bela hiša je v nedeljo potrdila, da so Al Bagdadijevo identiteto, potem ko se je razstrelil med operacijo ameriških specialcev, potrdili s pomočjo "vizualnih dokazov in testov DNK".

Al Bagdadijeva sestra dala vzorec krvi

Po poročanju ameriških medijev naj bi imela ameriška vojska Al Bagdadijev vzorec DNK v rokah že vrsto let. Dobili naj bi ga leta 2004, ko je Al Bagdadi deset mesecev preživel v ameriškem zaporu v Iraku. Vzorec, na katerem je bilo navedeno njegovo pravo ime Ibrahim Avad Al Badri, naj bi nato poslali v laboratorij FBI v Quanticu.

Predstavnik ameriškega obrambnega ministrstva je v torek potrdil, da so koalicijske sile pridobile Al Bagdadijev DNK leta 2004. Predstavnik ameriškega obrambnega ministrstva je v torek potrdil, da so koalicijske sile pridobile Al Bagdadijev DNK leta 2004. Foto: Reuters

Časnik Washington Post je v nedeljo poročal, da je Al Bagdadijeva sestra ameriškim silam prostovoljno dala vzorec DNK, ki so ga potrebovali za potrditev njegove smrti.

Predstavniki Sirskih demokratičnih sil pa so sporočili, da je eden od njihovih obveščevalcev ukradel par Al Bagdadijevih spodnjic, s katerih so dobili njegov DNK in tako potrdili njegovo identiteto pred operacijo.

Ameriška vojska je Al Bagdadija prijela 4. februarja 2004 v Faludži. Izpuščen je bil 9. decembra 2004. Osem od desetih mesecev pripora je po nekaterih podatkih preživel v zloglasnem zaporu Abu Graib, kjer so ameriški vojaki zlorabili iraške ujetnike.

Abu Bakr al-Baghdadi Novice Vodja Islamske države svojim borcem: Borite se do konca. Umik je sramota.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin