SiolNET. Novice Slovenija
0,56

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vrača se stara Planica, dražba za nostalgike #video

0,56

termometer

Sladoled Planica, ta daleč najbolje prodajani sladoled Ljubljanskih mlekarn, že skoraj pol stoletja, vse od leta 1974, proizvajajo po istem receptu, mešanici vanilje, jagode in čokolade. Danes lahko jemo enak sladoled, ne moremo pa ga jesti na enak način kot nekoč, saj Planica že dolgo ni več na voljo v tisti stari kartonasti embalaži, iz katere smo lahko enakomerno odrezali vse tri okuse. Za vse, ki pogrešate to sladoledno pravičnost, so Ljubljanske mlekarne pripravile eno samo, edino, retro pakiranje Planice, ki ga bodo v sredo ponudili na dražbi.

Trije okusi so nespremenljivi zaščitni znak Planice, najbolj priljubljenega slovenskega družinskega sladoleda. 

"Izdelek Planica izhaja iz leta 1974. Okusi so najverjetneje taki, ker so to trije najbolj zaželeni okusi med potrošniki, najbolj standardni. En sadni, torej jagoda, pa čokolada in vanilja," je povedala razvojna tehnologinja Gaja Vlaj.

"Danes je v družini Planica že šest okusov: Bela, Čoko, Gozdna, Tropic in Kraljevska," pa je pojasnil vodja trženja blagovnih znamk Matjaž Zver.

sladoled Trendi Kako doma pripraviti vaniljev sladoled?

Skoraj 50 let nespremenjene sladoledne zgodovine je že samo po sebi dosežek. Medtem so se menjala le pakiranja in sledilci so na Facebookovi strani izbrali obliko iz devetdesetih let prejšnjega stoletja.

"Takrat je bilo značilno, da se je vse naredilo v studiu, ni še bilo orodij za manipulacijo. Aranžerji so se morali potruditi, da je bilo videti, kot je treba, da je smetana ravno prav trdna, da se ni sladoled stopil," je dejal Aljoša Bagola

Ljubljanske mlekarne letno proizvedejo kar 700 ton sladoleda Planica. Priljubljenost zdajšnje banjice zagotovo dviguje tudi njena uporabnost, saj v domačih skrinjah še vedno pogosto skriva polnjene paprike, čufte ali sarme, pa so novinarju Marku Milenkoviću še povedali kupci na ljubljanski tržnici.

Planica bo v kartonasti embalaži na sredini dražbi ponujena vsem nostalgikom. "Zmagovalec dražbe bo ta denar podaril nevladni organizaciji po svojem izboru, mi iz Ljubljanskih mlekarn pa bomo dodali še določen znesek," je pred jutrišnjim dogodkom še dejal Zver.

Leone Trendi Kot v filmu: slovenski sladoledi Leone praznujejo 30 let sladoled gelato Italija Trendi V Italiji želijo z zakonom prepovedati slab sladoled

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin