Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 7. 2011,
15.41

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

rebalans vlada

Četrtek, 28. 7. 2011, 15.41

7 let, 12 mesecev

Vlada avgusta v pripravo proračunov za 2012 in 2013

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav se vlada odpravlja na dopust, bodo vse njene naloge po zagotovilih premiera Boruta Pahorja pripravljene v skladu z zastavljeno časovnico.

Kot je na novinarski konferenci po današnji seji vlade dejal Borut Pahor, je sprejem rebalansa državnega proračuna za letos prva in osnovna naloga vlade. "S tem bi zagotovili, da se Slovenija strateško vrne v krog vzornih držav evroskupine in je gospodar svoje usode," je poudaril in pri tem izpostavil odgovornost vlade, pa tudi DZ, ki bo o rebalansu odločal. Že v avgustu bodo po Pahorjevih besedah stekle priprave na predlog sprejema proračunov za prihodnji dve leti. "To terja od nas precejšnje napore, da med seboj uskladimo politike," je poudaril in med glavnimi cilji teh politik izpostavil ohranitev socialne povezanosti in okrepitev konkurenčnosti. "Zagotovilo Sloveniji, da ostane v zdravem jedru evroskupine" Ohranitev socialne povezanosti in okrepitev konkurenčnosti je treba letos jeseni z rebalansom ter s pripravo proračunov za 2012 in 2013 postaviti v novo dinamično ravnotežje, tako Pahor, ki bo Sloveniji zagotovilo, da bo ostala v zdravem jedru evroskupine, s tem pa tudi v skupini t.i. vzornih držav znotraj EU, ki obvladujejo stroške.

"Maksimalna suverenost za države, ki znajo obvladovati stroške" Države, ki bodo znale obvladovati stroške, bodo po Pahorjevih besedah imele maksimalno suverenost. Za Slovenijo je bil padec pokojninske reforme velik spodrsljaj, a je vlada zadeve s predlogom rebalansa vrnila v mirnejše vode.

Vlada tudi o upravljanju s kapitalskimi naložbami Pahor se je dotaknil tudi predloga strategije za upravljanje s kapitalskimi naložbami države. Vlada je obravnavala izhodišča za ugotavljanje potrebnih sprememb in dopolnitev odločitev v strategiji ter institucionalnih dopolnitev, ki so potrebne, da Slovenija preide v transparentno, učinkovito upravljanje z naložbami države.

Septembra o spremembah v politiki upravljanja z naložbami "Upam, da bomo z obravnavo izhodišč končali do konca naslednjega meseca in da bomo lahko septembra javnosti in državnemu zboru predstavili svoj pogled, kaj je treba spremeniti v politiki upravljanja z naložbami, da bo naložen denar prinašal donose in državi omogočal, da bo lahko investirala in vestno gospodarila s svojim premoženjem," je še dejal.

Ne spreglejte