Sreda,
18. 9. 2024,
13.56

Osveženo pred

15 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,54

Natisni članek

Natisni članek

pralni stroj gasilci Lucija požar

Sreda, 18. 9. 2024, 13.56

15 minut

Gasilci še pazijo pogorišče v Luciji, poškodovanih je tisoč kvadratnih metrov pralnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,54

Iz koprske policije so sporočili, da je zjutraj v Luciji izbruhnil večji požar. Zagorelo je v pralnici, in ker je v bližini stanovanjski blok ter je pihal precej močan veter, so iz njega evakuirali vse prebivalce. Po zadnjih informacijah so požar pogasili in prebivalci so se lahko vrnili domov, so povedali pri Gasilski brigadi Koper. Zgornji videoposnetek so posneli na Radiu Capris.

Požar je v Luciji po navedbah policije izbruhnil okoli 6.51, zagorelo je v pralnici, so navedli pri Policijski upravi Koper. 

"V bližini požara je tudi stanovanjsko naselje in piha relativno močan veter. Gasilci so takoj začeli gašenje, poleg tega so evakuirali vse prebivalce bližnjega bloka. Za zdaj ni nihče poškodovan," je zjutraj sporočila Anita Leskovec iz Policijske uprave Koper. 

Požar so pogasili, a je na mestu požara še vedno približno 20 gasilcev, ki pazijo, da se požar ne bi ponovno zanetil, je povedal vodja intervencije Jan Brodar iz Gasilske brigade Koper. Ob tem je dodal, da neposredne nevarnosti za ljudi ni in je tudi ni bilo. 

Kriminalisti so že opravili ogled kraja, vzrok požara bo znan predvidoma v naslednjih dneh, je dodal Brodar.

Občane kljub temu pozivajo, naj se območju ne približujejo, so sporočili s PU Koper. 

Dogajanje na terenu so posneli na Radiu Capris:

Požar so po navedbah na družbenih omrežjih pogasili v dobri uri. Video so posneli na Radiu Capris. | Foto: Radio Capris Požar so po navedbah na družbenih omrežjih pogasili v dobri uri. Video so posneli na Radiu Capris. Foto: Radio Capris požar, Lucija | Foto: Radio Capris Foto: Radio Capris

požar, gasilci, Sveti Tomaž
Novice Ostrešje je pogorelo, škode je za 70 tisoč evrov #foto