SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Logarski dolini dan trajnostne mobilnosti

1

termometer

 | Foto:
Obiskovalci, ki bodo motorna vozila pustili pred vstopom v krajinski park, se bodo lahko prepustili lepotam Logarske doline peš, s kolesi, nordijskimi rolkami, električnimi avtomobili in kolesi.

Kot so sporočili iz Krajinskega parka Logarska dolina, je dan namenjen doživetju krajinskega parka s čim manj individualnega prometa. Obiskovalcem, ki bodo pustili svoja vozila pred vstopom v park, bo na voljo brezplačen avtobusni prevoz po parku. Testirali bodo lahko električne avtomobile in kolesa ter nordijske rolke. Sprehodili se bodo po dolini in si ogledali stalno razstavo o Solčavskem.

Kolesarsko popotovanje po slovenskih Alpah V nedeljo pa se bo na Pavličevem sedlu začelo kolesarsko popotovanje po slovenskih Alpah, ki je del štafete ob praznovanju 60-letnice Cipre, mednarodne komisije za varstvo Alp. Šestdnevna Kolesarska tura od Pavličevega sedla do Kranjske Gore bo kombinirana z javnim prevozom.

Kolesarji bodo do 6. julija obiskali Logarsko dolino, Ljubljano, Kamnik, Most na Soči, Bohinj, Gozd Martuljek in Kranjsko Goro. Na poti se bodo srečali s predstavniki občin, Planinske zveze Slovenije in turističnih ter okoljskih organizacij.

4. julija se začenja 1500-kilometrska pot iz Slovenije do Francije Za spodbujanje trajnostnega transporta v Alpah se sicer 4. julija v Zelencih pri Kranjski Gori začenja tudi 1500-kilometrska pot iz Slovenije, prek Avstrije in Italije do Francije, ki jo bo do 11. julija peš, s kolesom, vlakom in avtobusom opravila skupina novinarjev iz vsega sveta. Dogodek SuperAlp!6 organizira Stalni sekretariat Alpske konvencije.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin