Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 9. 2020,
12.35

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,70

10

Natisni članek

LMŠ Koronavirus COVID-19 karantena socialdemokrati

Sreda, 9. 9. 2020, 12.35

3 leta, 7 mesecev

LMŠ: Potrdili še eno okužbo, v samoizolacijo še dva poslanca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,70

10

Tina Heferle | Zaradi potrjene okužbe pri še eni strokovni sodelavki LMŠ sta v samoizolaciji še poslanca LMŠ Tina Heferle (na fotografiji) in Nik Prebil. | Foto Ana Kovač

Zaradi potrjene okužbe pri še eni strokovni sodelavki LMŠ sta v samoizolaciji še poslanca LMŠ Tina Heferle (na fotografiji) in Nik Prebil.

Foto: Ana Kovač

Predsednik LMŠ Marjan Šarec je pojasnil, da so okužbo z novim koronavirusom potrdili še pri eni strokovni sodelavki poslanske skupine, zato sta se še dva poslanca LMŠ odločila za samoizolacijo. Spomnil je, da so že od torka v karanteni štirje poslanci LMŠ in osem strokovnih sodelavcev. Epidemiologi so danes karanteno odredili tudi strokovnemu sodelavcu poslanske skupine SD.

Pri strokovni sodelavki poslanske skupine LMŠ so okužbo z novim koronavirusom potrdili že v ponedeljek zvečer. Sledile so karantenske odločbe Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) za poslance Jerco Korče, Igorja Pečka, Andrejo Zabret in Jožeta Lenarta, poslanca Aljaž Kovačič in Edo Paulič pa sta prejela priporočila NIJZ o izvajanju zaščitnih ukrepov.

Jerca Korče
Novice Več poslancem LMŠ odrejena karantena #video

Še ena okužba med strokovnimi sodelavci LMŠ, v samoizolacijo še dva poslanca

Zaradi potrjene okužbe pri še eni strokovni sodelavki poslanske skupine LMŠ sta v samoizolaciji tudi poslanca Nik Prebil in Tina Heferle. Šarec je opozoril, da je poslanska skupina močno okrnjena, saj je vključno z njim "operativnih" le pet poslancev. Izrazil je pričakovanje, da bo poslancem pri delu državnega zbora omogočeno sodelovanje na daljavo, in sicer tako pri razpravah kot pri glasovanju. V zvezi s podatkom, da so v torek v državi potrdili rekordnih 79 okužb, pa je dejal, da je "stvar očitno ušla izpod nadzora".

Tudi vodja poslanske skupine Levice Matej T. Vatovec je danes v izjavi za medije izrazil pričakovanje, da bosta vsem poslancem, ki so v karanteni ali samoizolaciji, omogočena razprava in glasovanje na daljavo. Pojasnil je, da do zdaj niso dobili nobenih priporočil NIJZ. "V poslanski skupini ni prisotnega strahu, možnost okužbe je preprosto del nove realnosti," je dodal Tašner Vatovec.

Testiranje za covid-19
Novice V torek potrdili rekordnih 79 novih okužb #video

V karanteni tudi strokovni sodelavec stranke SD

Predsednik državnega zbora Igor Zorčič je sicer v torek napovedal, da bo v petek na seji kolegija vodjem poslanskih skupin predlagal, naj prihajajočo izredno sejo državnega zbora, na kateri naj bi obravnavali interpelacijo notranjega ministra Aleša Hojsa, izpeljejo po novih poslovniških določilih in manjkajočim poslancem omogočijo glasovanje na daljavo, poroča STA.

Iz stranke SD pa so danes sporočili, da je NIJZ odredil karanteno strokovnemu sodelavcu njihove poslanske skupine. Iz SD so sporočili, da se je strokovni sodelavec takoj po prejetem obvestilu izoliral in da spoštuje vsa navodila.

 

Ne spreglejte