SiolNET. Novice Slovenija
2,70

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V celjski dvorani Golovec izbruhnil požar. "Na delu je bila tretja oseba."

2,70

termometer

Celje | Zagorel je gostinski lokal.  | Foto: PGD Lopata
Zagorel je gostinski lokal. Foto: PGD Lopata

V celjski športni dvorani Golovec je ponoči zagorel gostinski lokal. Ogenj je zajel steno nad lokalom in del strehe objekta. Kot so danes povedali na celjski policiji, je zaradi požara nastala večja gmotna škoda, vendar o njeni višini še ne morejo govoriti. Lastniki lokala so na Facebooku zapisali, da je bil "požar delo tretje osebe", s celjske policijske uprave pa so sporočili, da gre najverjetneje za posledico kaznivega dejanja.

"Kot ste verjetno prebrali že v medijih, je danes ponoči zagorela vaša in naša Celjanka. Požar je bil delo tretje osebe," so lastniki zapisali na Faceboku. Varnostni sistem k sreči ni bil poškodovan, dogodek so prijavili policiji in ji predali vse dokaze.

Nastala je velika materialna škoda

"V zvezi s požarom na gostinskem objektu v Celju, o katerem smo vas obvestili danes, sporočamo, da je bilo z ogledom kraja in zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je vzrok požara najverjetneje posledica kaznivega dejanja. Nastala je tudi velika materialna škoda, vendar točna višina še ni znana. Policisti in kriminalisti intenzivno zbirajo obvestila in dokaze ter preverjajo okoliščine o sumu kaznivega dejanja, vendar zaradi interesa preiskave več podatkov ta trenutek ne moremo posredovati," so sporočili s celjske policijske uprave.

Poslovni del celjskega sejma je nepoškodovan 

Kot poroča uprava za zaščito in reševanje, so prostovoljni gasilci iz Celja, Škofje vasi, Ostrožnega, Ljubečne, Trnovelj, Teharij in Lopate pogasili požar, prezračili prostore in jih pregledali s termovizijsko kamero. Poslovni del objekta Celjskega sejma je ostal nepoškodovan.

Danes si bodo celjski kriminalisti ogledali kraj pogorišča.

Gasilec Novice V Ljubljani ponoči zagorelo osem vozil Požar Notre Dame, Pariz Novice Po požaru pariške Notre-Dame razkrita dolgo varovana skrivnost Ukrajina Novice Odziv Ukrajine na požar v FSB: Se ne vmešavamo, ampak gledamo z zadovoljstvom
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin