Ponedeljek,
23. 3. 2015,
14.35

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Lidl Ustvarimo boljši svet

Natisni članek

Ponedeljek, 23. 3. 2015, 14.35

6 let, 10 mesecev

Ujemi Dan za spremembe!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Pobuda Slovenske filantropije že šesto leto zapored v organiziranju prostovoljskih akcij in širjenja solidarnosti povezuje društva, šole, občine, podjetja in posameznike.

Zaradi raznolikosti in razpršenosti akcij, ki bodo potekale 28. marca v več kot sto krajih po Sloveniji, lahko del Dneva za spremembe postane vsak. S sloganom Ne prepuščaj se toku, spreminjaj tudi ti! Slovenska filantropija in lokalni organizatorji pozivajo k angažiranosti nas vseh, saj s širjenjem solidarnosti prinašamo spremembe, ki vplivajo na celotno družbo. Veseli bodo vsakega para rok, saj se lahko akcijam kot prostovoljec pridruži vsak. Seznam aktivnosti najdete na naslovu http://www.prostovoljstvo.org/aktivnosti/dan-za-spremembe, prostovoljci pa bodo lahko izdelovali posebne lutke, se učili peči, pomagali oblikovati urban vrt, čistili okolico … Letošnji Dan za spremembe v okviru svojega trajnostnega koncepta Ustvarimo boljši svet podpira tudi Lidl Slovenija.

Svoj čas pa lahko Dnevu za spremembe posvetite tudi drugače – akcijo lahko obiščete in jo dokumentirate na fotografiji. Slovenska filantropija in Lidl Slovenija vse udeležence pozivata, da s telefonom ali fotoaparatom ujamejo posebne trenutke Dneva za spremembe in se nato prijavijo na fotografski natečaj http://www.prostovoljstvo.org/aktivnosti/dan-za-spremembe/fotografski-natecaj.

Na fotografski natečaj se lahko prijavi vsak posameznik, ki je starejši od 14 let, in je oddal pravilno izpolnjeno prijavnico (najdete jo na spletni strani http://www.prostovoljstvo.org/aktivnosti/dan-za-spremembe/fotografski-natecaj). Vsak prijavitelj lahko odda največ pet fotografij. Komisija v sestavi Boruta Krajnca (fotograf), Karmen Mlinar (Lidl Slovenija) in Lenke Vojnovič (Slovenska filantropija) bo do 14. aprila izbrala 20 finalnih fotografij, nato pa bodo o treh prejemnikih nagrad odločali uporabniki strani Lidl Slovenija na Facebooku. 20 najboljših fotografij bo razstavljenih na Veseli dan prostovoljstva 21. maja 2015 v Ljubljani.