Sreda,
28. 8. 2024,
7.05

Osveženo pred

12 ur, 8 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,92
kadrovanje mediji RTV Slovenija

Natisni članek

Sreda, 28. 8. 2024, 7.05

12 ur, 8 minut

Svet RTVS bo se bo seznanil s prijavami na razpis za predsednika uprave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,92
RTVS | Da so se na razpis prijavili, so potrdili trenutna vršilka dolžnosti predsednice uprave RTVS Natalija Gorščak, direktor Radia Slovenija Mirko Štular in direktor Nova24TV Boris Tomašič. | Foto STA

Da so se na razpis prijavili, so potrdili trenutna vršilka dolžnosti predsednice uprave RTVS Natalija Gorščak, direktor Radia Slovenija Mirko Štular in direktor Nova24TV Boris Tomašič.

Foto: STA

Svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) se bo na današnji seji seznanil s prijavami na razpis za predsednika uprave RTVS. Pogledali bodo, kateri kandidati izpolnjujejo pogoje za imenovanje, ter določili nadaljnjo časovnico. Na seji bodo obravnavali tudi poročilo o poslovanju RTVS med januarjem in junijem letos.

Koliko prijav je prispelo na razpis in kdo se je prijavil, v RTVS in svetu RTVS pred današnjo sejo niso želeli razkriti. Da so se na razpis prijavili, so potrdili trenutna vršilka dolžnosti predsednice uprave RTVS Natalija Gorščak, direktor Radia Slovenija Mirko Štular in direktor Nova24TV Boris Tomašič.

Na seji bodo določili tudi nadaljnjo časovnico imenovanja predsednika uprave, med drugim bodo določili termin razgovora kandidatov pred razpisno komisijo.

Svetniki bodo obravnavali še predloge in pobude varuhinje pravic gledalcev in poslušalcev, finančnega in programskih odborov, komisij in članov sveta.

Svet RTVS je 11. julija objavil razpis za novega predsednika uprave, potem ko je nekdanji predsednik uprave Zvezdan Martić konec maja podal odstopno izjavo zaradi izgube zaupanja pri večini svetnikov.