SiolNET. Novice Slovenija
2,58

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Toliko okužb so potrdili v nedeljo #video

2,58

termometer

V nedeljo je bilo po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) ob 1.657 opravljenih PCR-testih potrjenih 282 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je znašal 17 odstotkov in je bil nekoliko nižji kot dan pred tem, ko je znašal 20,6 odstotka. 

Po podatkih NIJZ so to nedeljo opravili tudi 6.374 hitrih testov, ki jih v primeru pozitivnega izvida preverijo še s PCR-testi.

Število hospitaliziranih narašča

V državi je trenutno 9.791 aktivnih okužb, kar je 139 več kot dan prej. V nedeljo je umrl en bolnik s covid-19, sicer pa se v bolnišnicah trenutno zdravi 312 ljudi, od tega jih je 74 na intenzivni negi. V soboto je bilo hospitaliziranih 20 bolnikov manj kot včeraj, 70 oseb so zdravili na intenzivni negi.

V zadnjih dveh tednih so pri nas potrdili 462 okužb na 100 tisoč prebivalcev, povprečje v zadnjih sedmih dneh pa je 841.

V primerjavi z dnevom prej se je sedemdnevno povprečje potrjenih okužb povečalo za sedem, za prav toliko se je povečala tudi štirinajstdnevna pojavnost okužb na 100 tisoč prebivalcev.

Prejšnjo nedeljo so ob opravljenih 1.427 PCR-testih potrdili 235 okužb, kar je 48 manj kot včeraj.  

Ostajamo na 44 odstotkih polno cepljenih

Z enim odmerkom cepiva proti bolezni covid-19 je pri nas cepljenih 1.025.591 oseb oziroma 49 odstotkov vseh prebivalcev, z vsemi odmerki pa 935.794 oseb, kar je 44 odstotkov vseh prebivalcev. 

Covid-19. Koronavirus. Urgenca. Bolnišnica. Novice Delež okuženih se povečuje, v soboto potrjenih 559 novih okužb covid testiranje Novice Od srede obvezen PCT za zaposlene in uporabnike storitev, maske ponekod še obvezne

Covidne bolnike začeli sprejemati tudi v ptujski bolnišnici

Z današnjim dnem so covidne bolnike začeli sprejemati tudi v Splošni bolnišnici Ptuj, kjer so do zdaj sprejeli tri bolnike.Trenutno imajo na voljo 10 navadnih postelj za bolnike s covid-19, po potrebi pa bodo dodajali tudi postelje za intenzivno terapijo. Glede na strategijo je predvidenih največ 25 postelj, je povedala direktorica bolnišnice Anica Užmah

O morebitnem krčenju rednega programa zaradi sprejema covidnih bolnikov trenutno še ne razmišljajo. Če bodo vzpostavili intenzivni covidni oddelek, pa bodo verjetno morali krniti redni operativni program. Omejitve so predvsem v kadrovski zasedenosti, ob odprtju intenzivnih postelj pa jim bo primanjkovalo predvsem intenzivistov, da bi lahko še izvajali nenujne operacije.

Poleg ptujske trenutno covidne bolnike sprejema še deset bolnišnic v državi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin