Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Ponedeljek,
13. 11. 2017,
6.22

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

sneg ARSO vreme

Ponedeljek, 13. 11. 2017, 6.22

6 let, 5 mesecev

Dele Slovenije zajelo sneženje #foto #video

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Ponekod po Sloveniji je snežilo. V torek bo sprva oblačno, ponekod na jugovzhodu bo dopoldne občasno še rahlo snežilo ali deževalo.

Ponedeljkovo jutro v prestolnici. Foto: spletna kamera hribi.net | Foto: Ponedeljkovo jutro v prestolnici. Foto: spletna kamera hribi.net

"Vsaj prehodno je snežilo v večjem delu Slovenije, razen na skrajnem severovzhodu države. Tudi ponekod na Dolenjskem je večinoma deževalo. Največ padavin bo dopoldne, potem pa bodo začele slabeti. Po nižinah pričakujemo manj kot deset, nad 500 metri nadmorske višine pa od deset do 25 centimetrov snega. Največ ga bo v postojnski in kočevski regiji," pravi meteorologinja Veronika Hladnik.

Fotogalerija
1 / 6

Foto: Ana Kovač

Nevarnost snežnih plazov se je nad nadmorsko višino okoli 1.700 metrov predvsem v Julijskih Alpah povečala zaradi novega snega in je znatna, tretje stopnje. Drugod je nad okoli tisoč metri nadmorske višine zmerna, druge stopnje, nižje pa majhna, prve stopnje, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Ponoči bo oblačno, predvsem ponekod na jugu države se bodo še pojavljale občasne padavine. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem močna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, na severu do -4, na Primorskem okoli 7 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Razmere v Trebnjem. Foto in video: Alenka Teran Košir

Trebnje | Foto: Alenka Teran Košir Foto: Alenka Teran Košir

trebnje | Foto: Alenka Teran Košir Foto: Alenka Teran Košir

V spodnji tabeli si lahko pogledate, kakšno je bilo vreme po Sloveniji danes zjutraj ob 6. uri.

Foto: spletna stran Agencije za okolje | Foto: Foto: spletna stran Agencije za okolje

V sredo bo na jugovzhodu pretežno oblačno, drugod pa delno jasno z zmerno oblačnostjo. V četrtek bo na Primorskem sončno, drugod pa večinoma oblačno. Na Primorskem bo v sredo še pihala zmerna do močna burja, ki bo v četrtek postopno slabela.

Jutranje razmere na cestninski postaji Vrhnika. Foto: Darsove spletne kamere | Foto: Jutranje razmere na cestninski postaji Vrhnika. Foto: Darsove spletne kamere

 

Na Hrvaškem sneg in burja ovirata promet
Tudi na Hrvaškem slabo vreme povzroča preglavice v prometu. Zaradi močnega vetra je za tovorna vozila zaprta avtocesta, ki povezuje obalo in notranjost države. V hribovitih predelih sneži, zato je tam obvezna zimska oprema, drugod pa so ceste mokre zaradi dežja. Promet upočasnjujejo tudi vozila zimske službe, ki plužijo zasnežene ceste.

Odseka med Svetim Rokom in Maslenico na avtocesti proti Dalmaciji ter med Kikovico in Bosiljevom na avtocesti Reka-Zagreb sta odprta samo za osebna vozila, tako kot nekatere državne ceste na območju Gorskega Kotarja in Like, je poročal hrvaški avto-klub. STA

 

Ne spreglejte