Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 1. 2016,
22.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Miro Cerar

Ponedeljek, 18. 1. 2016, 22.27

8 let

Šala dneva: Slovenec sem. Ne jamram.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Kaj predsednik vlade Miro Cerar sporoča ljudstvu, ko brani ministra, ki si je nezakonito izplačeval dodatke k plači, sam pa se norčuje iz obljub o etični vladi in se označuje za Slovenca, ki ne jamra?

Ljudski glas predsedniku vlade Miru Cerarju očita, da se ne more odločiti. Kljub obljubam in veliko besedam o etiki v politiki. Včeraj se je vendarle odločil. In sicer da podpre ministra Dušana Mramorja, ki je sicer sam ugotovil, da ne more več delati v vladi kot minister, ker mu ljudje ne zaupajo več. Lepljivi prsti dodatkov k njegovi dekanski plači so izničili vso kredibilnost, ki jo je imel kot minister. To sicer še ni ugotovila njegova kolegica na fakulteti in v vladi, ministrica za šolstvo Maja Makovec Brenčič.

Kako je Cerar včeraj branil Mramorja? Na stojalu predsednika vlade, kjer je v vladnih prostorih govoril novinarjem, je bil list z napisom: SLOVENEC SEM. NE JAMRAM. IŠČEM REŠITVE. Sporočilo, ki ga je premier posredoval s podporo ministru, je mogoče razumeti tudi tako:

Slovenec sem: Priden, delaven, marljiv, tih, drobcen kot Peter Klepec, to je minister za finance, simbol Slovenca.

Ne jamram: Dušan Mramor ni nikoli javno potožil, da se mu je plača kot dekanu in rednemu profesorju znižala ali da je sploh prenizka. Zaradi višine oziroma nižine profesorske plače ni stokal.

Iščem rešitve: Čeprav je le profesor, ki ob dnevni svetlobi predava študentom, si je za 45 tisoč evrov izplačal dodatka za stalno pripravljenost. Dodatka, ki sicer upravičeno pripada zdravnikom, medicinskim sestram, policistom …

Kaj se je včeraj sploh dogajalo, ko se je premier Miro Cerar vendarle odločil sprejeti odločitev?

Mramor odstopa, ker mu ljudje ne zaupajo, a Cerar mu zaupa

Ponedeljek, 18. januarja 2016, ob 15.uri

Finančni minister prof. dr. Dušan Mramor pošlje izjavo: "Minister za finance dr. Dušan Mramor je danes predsedniku vlade poslal izjavo, v kateri mu je ponudil svoj odstop s pojasnilom, da po svojem mnenju, glede na izgubo zaupanja javnosti, ne more več opravljati funkcije ministra za finance."

Ponedeljek, 18. januarja 2016, ob 17.15

Predsednik vlade prof. dr. Miro Cerar ima novinarsko konferenco. "Na podlagi vsega tega ne sprejemam odstopa ministra Dušana Mramorja, saj bi posledice njegovega odstopa škodovale interesom Republike Slovenije."

Kaj Cerar sporoča volivcem, ko pravi, da je Slovenec?

Ne spreglejte