SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Proti prodaji Mercatorja le peščica ljudi

3

termometer

Pred Mercatorjevim trgovskim centrom v Šiški v Ljubljani je danes znova potekal protestni shod proti prodaji največjega slovenskega trgovca Agrokorju, ki se ga je udeležilo približno 20 ljudi.

Opozorili so na posledice prodaje za zaposlene v Mercatorju in tudi njegove dobavitelje ter slovensko kmetijstvo nasploh.

Matjaž Hanžek, predsednik Stranke za ekosocializem in trajnostni razvoj (Trs), ki je del Združene levice, je zatrdil, da se Agrokor ne bo držal zavez o ohranitvi delovnih mest. "To bo samo dobra volja kupca. Ko si enkrat lastnik, lahko s svojo lastnino delaš, kar hočeš. Vsaj tako pravijo podporniki kapitalizma," je povedal Hanžek.

Protestniki svarijo tudi pred prodajo drugih podjetij v državni lasti Prepričan je, da morebitnih negativnih posledic prodaje ne bodo čutili samo zaposleni v Mercatorju, temveč vsi, ki so odvisni od največjega trgovca v Sloveniji. Pri tem je Hanžek opozoril, da ne protestirajo samo zaradi prodaje Mercatorja, temveč želijo posvariti tudi pred prodajo drugih podjetij v državni lasti.

Pobudniki shoda sicer niso znani, udeležili pa so se ga predstavniki koalicije Združena levica. Po napovedih naj bi se ga udeležili zaposleni v Mercatorju, predstavniki sindikatov, dobaviteljev in kmetov, vendar teh ni bilo. Hanžek je glede neudeležbe zaposlenih dejal, da se verjetno ne želijo izpostavljati.

Združena levica je že v soboto izvedla protest proti prodaji Mercatorja v središču Ljubljane. Udeležilo se ga je okrog 100 ljudi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin