SiolNET. Novice Slovenija
0,73

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prodaja Medijskih toplic znova padla v vodo

0,73

termometer

medijske toplice
Foto: STA

Celjska družba Global leasing, ki je na majski javni dražbi za nakup Medijskih toplic ponudila 455 tisoč evrov, je od nakupa odstopila. Global leasnig namreč v napovedanem roku ni plačal kupnine. Tako je tudi ta postopek prodaje neuspešen, je povedal stečajni upravitelj toplic Igor Bončina.

Bončina je sicer avgusta postopek prodaje Medijskih toplic zamrznil, ker je Global leasing takrat predlagal, da podpis kupoprodajne pogodbe opravijo oktobra, s čimer se je strinjala tudi hipotekarna upnica Nova KBM.

Ta je imela sicer v stečaju priznane terjatve prvega zastavnega reda v višini 833 tisoč evrov, ki jih je prodala ljubljanskemu podjetju za upravljanje naložb Alos.

Tako se bo s tem novim upnikom zdaj Bončina uskladil, kako bo potekal nadaljnji postopek prodaje Medijskih toplic.

Pet ponudnikov

Medijske toplice Foto: STA Ponudbe za nakup Medijskih toplic so maja poleg Global leasinga oddali še samostojni podjetnik Janez Burica, ljubljanska Akustika Group, Vila Gasner iz Bistrice pri Tržiču in ljubljanski Bau Projekt.

Bončina je na februarski javni dražbi skušal Medijske toplice, ki propadajo že desetletje, prodati za 678.900 evrov, potem ko je bila februarja lani cena postavljena pri 895.384 evrov, a je bilo zbiranje ponudb neuspešno.

Ocenjena likvidacijska cena za Medijske toplice sicer znaša nekaj več kot 909 tisoč evrov.

Toplice so v zelo slabem stanju

Medijske toplice, ki zajemajo 24 tisoč kvadratnih metrov in so bile del Poslovnega sistema Zupanc, propadajo od leta 2009 in so v zelo slabem stanju. Hotel je v razsulu in izropan, prav tako bazeni, med drugim nekdanji notranji bazen z izvirom tople vode.

Po besedah Bončine je bilo podanih več kot 17 kazenskih ovadb proti neznanim osebam zaradi odtujitve in poškodovanja tujega premoženja.

Trenutno kompleks začasno uporablja društvo za šport in rekreacijo Škorpijoni iz Hrastnika, ki je hkrati dolžno vzdrževati okolico.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin