Ponedeljek,
23. 5. 2011,
10.03

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
delo na črno arhivi

Natisni članek

Ponedeljek, 23. 5. 2011, 10.03

5 let, 4 mesece

Pokojninski zakon še odprt, delo na črno bo padlo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Zakon o preprečevanju dela na črno bo na referendumu skoraj zagotovo zavrnjen, arhivskemu zakonu se obeta potrditev, usoda pokojninske reforme pa je še negotova.

Primerjava z rezultati prejšnjih anket kaže, da se delež glasov v podporo pokojninski reformi manjša. Največji je bil v marčni anketi, ko je znašal 47 odstotkov. A pada tudi delež glasov proti. Ta je bil največji aprila, ko je znašal 54 odstotkov, še prejšnji teden pa je znašal 50 odstotkov. Veča se delež neopredeljenih. Aprila jih je bilo pet odstotkov, prejšnji teden pa 13 odstotkov.

Če iz analize izločimo neopredeljene, je za pokojninsko reformo tokrat 48 odstotkov vprašanih, proti pa 52 odstotkov. Za zakon o delu na črno jih je 39 odstotkov, proti pa 61 odstotkov, za zakon o arhivih pa jih je 54 odstotkov in proti 46 odstotkov.

Referenduma se bo udeležilo 47 odstotkov vprašanih Na vprašanje, ali se 5. junija nameravajo udeležiti treh referendumov, je pritrdilno odgovorilo 47 odstotkov vprašanih. 50 odstotkov pa se referendumov ne namerava udeležiti. Neopredeljenih je tri odstotke vprašanih.

Telefonsko anketiranje je od 18. do 19. maja na reprezentativnem vzorcu 533 odraslih državljanov opravil oddelek za tržne raziskave Delo Stik, naročnik ankete pa je uredništvo Dela.