Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 6. 2019,
14.03

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

3

Natisni članek

Tri morja darilo

Sreda, 5. 6. 2019, 14.03

4 leta, 10 mesecev

Pobuda Tri morja: kakšna darila bodo prejeli predsedniki #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

3

Predsedniki držav pobude Tri morja, ki se udeležujejo vrha v Ljubljani, bodo ob tej priložnosti prejeli posebna protokolarna darila. Kot poudarjajo v uradu predsednika republike, so izbrali takšna darila, ki odražajo slovensko inovativnost. Predsedniki bodo prejeli komplet Flow - steklenico s kozarcem za vodo slovenske oblikovalke Tanje Pak.

Kozarec in steklenica za vodo, ki sta del kompleta Flow. | Foto: tanjapak.com Kozarec in steklenica za vodo, ki sta del kompleta Flow. Foto: tanjapak.com

V uradu predsednika republike in protokolu izboru daril posvečajo posebno pozornost, saj so darila po njihovem mnenju pomembna prvina izvajanja promocije in doseganja prepoznavnosti države. "Izbiramo darila, ki poudarjajo slovensko zgodovinsko, kulturno in naravno dediščino, dosežke sodobne ustvarjalnosti in naših inovatorjev. Pozorni smo na to, da so darila kakovostna in seveda slovenskega porekla," poudarjajo v predsedniški palači.

Predsedniki in predsednice osmih držav, ki se udeležujejo dvodnevnega vrha pobude Tri morja, bodo prejeli komplet Flow - steklenico s kozarcem za vodo priznane slovenske oblikovalke stekla Tanje Pak, ki je za svoje delo prejela številne mednarodne nagrade za dizajn. Za steklenico Flow je prejela Red Dot Design Award 2009.

Marjan Šarec
Novice Šarec bi se tesneje povezoval z ZDA

Prejeli bodo tudi "svinčnik, ki raste"

Člani uradnih delegacij pa bodo prejeli steklenico Diabolo, preprosto steklenico čistih linij, izdelano v Steklarni Hrastnik, ob tem pa še dva tehnološko inovativna slovenska produkta - Ullo, pametni opomnik za pitje vode, ki so ga razvili v podjetju Ulla Labs iz Ljubljane, ter Chipolo, pametni iskalnik predmetov, ki so ga razvili v podjetju Chipolo iz Hrastnika.

Kot simbolno pozornost bodo prejeli še "svinčnik, ki raste". Svinčnik, ki nosi sporočilo "ste, kar posadite", vsebuje ekološko pridelana semena sončnice in nageljna, ki po uporabi svinčnika vzkalijo, so še navedli v uradu predsednika republike.

Ljubljana zastoj
Avtomoto Zaradi obiska visokih gostov v sredo in četrtek oviran promet #video
Ne spreglejte