SiolNET. Novice Slovenija
1,31

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Pobuda Tri morja: kakšna darila bodo prejeli predsedniki #video

1,31

termometer

Predsedniki držav pobude Tri morja, ki se udeležujejo vrha v Ljubljani, bodo ob tej priložnosti prejeli posebna protokolarna darila. Kot poudarjajo v uradu predsednika republike, so izbrali takšna darila, ki odražajo slovensko inovativnost. Predsedniki bodo prejeli komplet Flow - steklenico s kozarcem za vodo slovenske oblikovalke Tanje Pak.

Kozarec in steklenica za vodo, ki sta del kompleta Flow. Kozarec in steklenica za vodo, ki sta del kompleta Flow. Foto: tanjapak.com

V uradu predsednika republike in protokolu izboru daril posvečajo posebno pozornost, saj so darila po njihovem mnenju pomembna prvina izvajanja promocije in doseganja prepoznavnosti države. "Izbiramo darila, ki poudarjajo slovensko zgodovinsko, kulturno in naravno dediščino, dosežke sodobne ustvarjalnosti in naših inovatorjev. Pozorni smo na to, da so darila kakovostna in seveda slovenskega porekla," poudarjajo v predsedniški palači.

Predsedniki in predsednice osmih držav, ki se udeležujejo dvodnevnega vrha pobude Tri morja, bodo prejeli komplet Flow - steklenico s kozarcem za vodo priznane slovenske oblikovalke stekla Tanje Pak, ki je za svoje delo prejela številne mednarodne nagrade za dizajn. Za steklenico Flow je prejela Red Dot Design Award 2009.

Marjan Šarec Novice Šarec bi se tesneje povezoval z ZDA

Prejeli bodo tudi "svinčnik, ki raste"

Člani uradnih delegacij pa bodo prejeli steklenico Diabolo, preprosto steklenico čistih linij, izdelano v Steklarni Hrastnik, ob tem pa še dva tehnološko inovativna slovenska produkta - Ullo, pametni opomnik za pitje vode, ki so ga razvili v podjetju Ulla Labs iz Ljubljane, ter Chipolo, pametni iskalnik predmetov, ki so ga razvili v podjetju Chipolo iz Hrastnika.

Kot simbolno pozornost bodo prejeli še "svinčnik, ki raste". Svinčnik, ki nosi sporočilo "ste, kar posadite", vsebuje ekološko pridelana semena sončnice in nageljna, ki po uporabi svinčnika vzkalijo, so še navedli v uradu predsednika republike.

Ljubljana zastoj Avtomoto Zaradi obiska visokih gostov v sredo in četrtek oviran promet #video

Komentarji

3

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • skerbinekkonrad / 05.06.2019. ob 20:00 +2 0

  Kaj darila? Kamen v hrbet, pa marš!

  +2 0
 • Buča / 05.06.2019. ob 19:20 +2 0

  Kaj darila, vsakemu eno suho žemljo s kosom pasje radosti, kozarec savskega bisera, pa z vlakom domov.

  +2 0
 • bleferji / 05.06.2019. ob 17:31 +2 0

  Ma bumbar PAHOR kaj si ti domišljaš bebo, revček ! Raje se brigaj za SLOVENSKE DRŽAVLJANKE IN DRŽAVLJANE, RAJE SE BRIGAJ ZA DELAVKE IN DELAVCE, KI DELAJO ZA SUŽENJSKE PLAČE, RAJE SE BRIGAJ ZA ZDRAVSTVO - DA DOJENČKI-OTROCI NE BODO UMIRALI NA UKC IN ZA UPOKOJENCE BEDNIK NADUT - NESPOSOBEN - ZA KOZLAT

  +2 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin