Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 8. 2012,
8.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 17. 8. 2012, 8.44

8 let

Po manjši osvežitvi ponovno vročina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Včerajšnje padavine so prinesle osvežitev, a živo srebro se bo že danes ponovno dvignilo vse do 31 stopinj Celzija, na Primorskem do 33 stopinj Celzija. Vročina v prihodnjih dneh ne bo popustila.

Danes zjutraj bo nekaj oblačnosti, ponekod po nižinah bo megla. Čez dopoldne se bo zjasnilo. Na Primorskem bo zjutraj in dopoldne pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31, na Primorskem do 33 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje..

Tudi v prihodnjih dneh bo še naprej jasno. Jutri bodo najnižje jutranje temperature od 12 do 17, na Primorskem okoli 19, najvišje dnevne od 28 do 32, na Primorskem do 34 stopinj Celzija. V nedeljo in ponedeljek bo postopno še bolj vroče.

Napoved za sosednje pokrajine: V krajih severno in vzhodno od nas bo zjutraj še nekaj oblačnosti, čez dan pa bo povsod precej jasno. Ob severnem Jadranu bo zjutraj in dopoldne pihala šibka burja. Jutri bo povsod v sosednjih pokrajinah precej jasno.

Vremenska slika: Oslabljena hladna fronta se pomika nad vzhodno Evropo, za njo se nad srednjo Evropo krepi območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda doteka nad naše kraje prehodno nekoliko hladnejši zrak.

Opozorilo: Povsod po Sloveniji je velika nevarnost požarov v naravi, najbolj pa je ogrožena Primorska.

Veter je odkrival strehe, voda zalivala kleti Včerajšnje deževje pa je prineslo tudi nekaj težav, predvsem v osrednji Sloveniji. Meteorna voda je zalila več kleti in cest v Kresnicah in Ribčah v občini Litija. Gasilci so imeli precej dela tudi zaradi močnega vetra, ki je podrl kar nekaj dreves.

Veter je med drugim podrl drevo na Krakovskem nasipu v Ljubljani, so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje (URSZR). Veter je drevesa podiral tudi v Spodnjih Prekarjih v občini Moravče, kot tudi ob cesti Ljubljana–Litija. V kraju Spodnje Jezersko je po podatkih URSZR v nevihti odkrilo streho, na Riklijevi cesti na Bledu pa je na razmočenem terenu nasedlo osebno vozilo.

Precej dela so imeli tudi gasilci v Grosupljem, kjer so odstranjevali podrta drevesa in črpali vodo iz kleti. Na Perovem so morali tudi pokriti delno odkrito streho stanovanjske hiše. V večernih urah pa se je neurje razbesnelo tudi v naselju Goričane v občini Medvode, kjer so morali gasilci iz kletnih prostorov stanovanjske hiše izčrpati okoli 16 kubičnih metrov meteorne vode

V gorah obtičali planinci Zaradi močnega deževja, ki je odnašal kamenje, pa sta pod vrhom Šite obtičala dva planinca. Prav tako dva planinca pa je močan dež s točo ujel na Mali Mojstrovki.

Nekaj minut pred 16. uro je v Marokovi ulici v občini Moravče strela udarila v transformatorsko postajo, zaradi česar se je zlomil drog električne napeljave. Strgani električni kabli so obležali na cesti in na treh stanovanjskih objektih. Zaradi tega so moravški gasilci evakuirali stanovalce, so še sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje. Nekaj po 17. uri pa je strela udarila v naselju Zgornje Jezersko. Gasilci so pokrili streho in preprečili nadaljnje zamakanje.

Ne spreglejte