Torek,
1. 10. 2024,
16.07

Osveženo pred

4 ure, 51 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,38

Natisni članek

Natisni članek

državni sekretar odstop Ministrstvo za zdravje Marjan Pintar

Torek, 1. 10. 2024, 16.07

4 ure, 51 minut

Odstopil državni sekretar na ministrstvu za zdravje Marjan Pintar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,38
Marjan Pintar | Marjan Pintar je na ministrstvo prišel z mesta direktorja Združenja zdravstvenih zavodov Slovenije kot poznavalec slovenskega zdravstvenega sistema z dolgoletnimi izkušnjami iz gospodarstva, javne uprave in zdravstva in je veljal tudi za enega od možnih kandidatov za ministra. | Foto STA

Marjan Pintar je na ministrstvo prišel z mesta direktorja Združenja zdravstvenih zavodov Slovenije kot poznavalec slovenskega zdravstvenega sistema z dolgoletnimi izkušnjami iz gospodarstva, javne uprave in zdravstva in je veljal tudi za enega od možnih kandidatov za ministra.

Foto: STA

Državni sekretar na ministrstvu za zdravje Marjan Pintar je iz zdravstvenih razlogov odstopil s funkcije, so za STA potrdili na ministrstvu za zdravje. Ministrstvo tako za zdaj ostaja z dvema državnima sekretarjema, Iztokom Kosom in Denisom Kordežem. Pintar se bo po odstopu upokojil. "V času opravljanja funkcije je pomembno prispeval k spremembam zdravstvenega sistema in k zagonu različnih investicij v zdravstvu," so poudarili na ministrstvu.

Marjan Pintar je na mesto državnega sekretarja prišel v času, ko je ministrstvo za zdravje po odstopu nekdanjega ministra Danijela Bešiča Loredana začasno vodil premier Robert Golob, ostal pa je tudi v času aktualne ministrice Valentine Prevolnik Rupel.

Na ministrstvo je prišel z mesta direktorja Združenja zdravstvenih zavodov Slovenije kot poznavalec slovenskega zdravstvenega sistema z dolgoletnimi izkušnjami iz gospodarstva, javne uprave in zdravstva in je veljal tudi za enega od možnih kandidatov za ministra.

Na ministrstvu za zdravje je bil zadolžen zlasti za področje investicij in sprememb zdravstvenega sistema.

Marjan Pintar
Novice Ministrstvo za zdravje državljanom: Ni se vam treba bati
Medicinska fakulteta, Ljubljana
Novice Na ministrstvu so se odzvali na dogovor med medicinsko fakulteto in UKC Ljubljana
Internistična prva pomoč
Novice Velike težave UKC Ljubljana: večino časa vsaj deset bolnikov čaka na hodnikih
Marjan Pintar
Novice Marjan Pintar novi direktor združenja zdravstvenih zavodov