Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 4. 2011,
7.32

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 18. 4. 2011, 7.32

8 let, 3 mesece

"Od EU smo dobili le kup trgovin in evro"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Pod novicami na portalu siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

Hrvaška javnost je po tem, ko je haaško sodišče generala Gotovino in Markača obsodilo na zaporno kazen, zelo nenaklonjena vstopu Hrvaške v Evropsko unijo.

damian (17.04.2011 19:21:08) če so pametni bodo PROTI !! tudi mi bi naredili pametneje, če bi ostali sami svoji. Vse skupaj je že tako prepleteno, da bi gospodarstvo vseeno normalno teklo. Od Eu smo dobili samo en kup trgovin ter Evro, z uvedbo katerega so šle cene gor za 100-150 %. Kar ni Hitlerju uspelo z vojno, je sedaj EU uspelo zato, da imajo naši politikanti malo več možnosti za dobre službice in podkupovanje.

Lancelot007 (17.04.2011 19:24:00) Iskreno upam,da bodo vsaj Hrvati tako pametni in zavrnili članstvo v EU.Slovenija je postala s tem članstvom smetišče Europe,sem zvozijo vse tik pred tem,da tam zgoraj zgnije.Počasi se sicer prebujamo azačnimo s ignoriranjem raznih Hofrov in podobnih.več samostojnosti, poštenja s strani vladajočih pa bo.In nehajmo s temi inkvizicijami.Obsodimo in dokažimo sami!

Nekdanja ministrica za delo Marjeta Cotman je v intervjuju za SiOL izjavila, da se Janševa vlada ni lotila reform, ker je imela preveč dela s predsedovanjem EU.

Homer (15.04.2011 08:18:17) Problem vseh dosedanjih vlad (ko se je menjala sestava in politična obarvanost) je, da se je takoj zavrglo vse projekte prejšnjih in začelo znova. Zato pa že leta in leta capljamo na mestu, ali še huje stopicamo nazaj. In če bo naslednji mandat dobila SDS, se bo zgodilo isto. Vse bo zavrženo in začeli bodo znova izumljati toplo vodo.

dell (15.04.2011 12:08:01) Res je,da v naši politiki vsaka obcija negira nasprotno opcijo v isti sapi pa se preklinjajo na demokracijo.Kod da nepriznanje mnenja tvojega nasprotnika poslanca ,pa če je to dobro mnenje ni izraz individualne možnosti da ta poslanec pove svojo mnenje,ali z drugimi besedami demokracija. Popolnoma se strinjam z Homarjem,da je to problem do sedaj bil vseh vlad v Sloveniji.Upam,da se je do sedaj slovenska politika toliko naučila,da bodo bodoče garniture upoštevale ta minus

Stanovanjski sklad RS je zaradi stečaja GPG ustavil gradnjo več kot 400 stanovanj v bodoči ljubljanski soseski Brdo.

viisaus (15.04.2011 09:58:49) .samo v ljubljani in ožji okolici je 20.000 stanovanj preveč.tudi če dajo ceno 1000 eu kvadrat jih ne bodo prodali,časi kreditov na lepe oči so mimo.vsak drugi je bil gradbenik,s tem poslom so se šli določeni znanci,ki niso bili nikoli v povezavi z gradbeništvom.kupil si kmetijsko zemljišče,na občini si nekoga poznal(provizija),ki ti je zrihtal namembnost,šel na banko,dobil 100% kredit in bissnis je bil sklenjen.za 15 let imamo dovolj stanovanj,nepremičninarji kar naj blabla,kdor jim verjame..

tomas (15.04.2011 10:08:45) Točno tako, se strinjam s predhodnikom. Velika gradbena podjetja so pohlepno najemala kredite in gradila kot zmešana. Sedaj ko se je gospodarstvo ujelo v depresijo, so gospodje lastniki/managerji prenesli ves denar na račune na Cipru, postrgali po dnu lonca do zadnje kaplje in nategnili vse podizvajalce. Z nedograjenimi stanovanji pa naj se ukvarjajo drugi. Banke (sploh NLB, ki smo jo dokapitalizirali mi) in država naj sedaj ta stanovanja proda po normalni ceni, pa bo OK.

Ne spreglejte