SiolNET. Novice Slovenija
9,89

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Oče Melanie Trump prišel na sodišče v Ljubljano

9,89

termometer

Viktor Knavs
Foto: Twitter

Danes je bil v Ljubljani oče prve ameriške dame Viktor Knavs. Na sodišču je imel dopoldne narok v zasebni tožbi, ki jo je vložil proti novinarju Bojanu Požarju.

Oče Melanie Trump Viktor Knavs je bil skupaj s svojo odvetnico Natašo Pirc Musar danes na ljubljanskem sodišču. Tam je bil prvi narok zasebne tožbe Knavsa proti Požarju zaradi objave, da je bil Knavs v preteklosti v zaporu.

Požar je za Siol.net dejal, da je Knavs na današnji obravnavi molčal, po koncu pa sta se rokovala. "Na koncu sem mu ponudil roko, ki jo je sprejel. Hotel sem ga še vprašati, kako je kaj v Beli hiši, vendar je takoj odšel," je dejal Požar.

Knavs Požarju očita kršitve 160. člena kazenskega zakonika, saj naj bi šlo za žaljivo obdolžitev.

Po poročanju Slovenskih novic je moral Knavs ob vhodu v sodišče rutinsko izprazniti žepe, ob tem pa še sneti uro. "Saj je še huje kot v Beli hiši," naj bi ob tem dejal tast Donalda Trumpa.

Naslednja obravnava bo 11. decembra, kjer bo pričal zgodovinar Ivan Omerza. "Pričakujem obsodilno sodbo. Požar se je zlagal, ni dovolj preveril stvari glede na znanje, ki ga kot novinar ima. Ni vprašal gospoda Knavsa, ali je bil v zaporu ali ne. To je preprosto domneval na podlagi napačnega branja evidenc," je primer komentirala Knavsova odvetnica Pirc Musarjeva.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 40
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin