Torek,
13. 12. 2022,
15.38

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,51

4

Natisni članek

poškodba nesreča nesreča

Torek, 13. 12. 2022, 15.38

1 leto, 2 meseca

Nesreča v Kranjski Gori: z nevarno snovjo sta se poškodovali dve osebi, težave z dihanjem je imelo 11 ljudi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,51

4

kranjska gora | Nesreča se je zgodila v enem od poslovnih objektov v Kranjski Gori. | Foto Shutterstock

Nesreča se je zgodila v enem od poslovnih objektov v Kranjski Gori.

Foto: Shutterstock

V nesreči z nevarno snovjo, ki se je zgodila dopoldne v poslovnem objektu v Kranjski Gori, sta se poškodovali dve osebi, ki so ju oskrbeli reševalci. Ena oseba je bila z reševalnim vozilom odpeljana v zdravstveno ustanovo, a njeno življenje po do zdaj znanih podatkih ni ogroženo. Dnevnik sicer poroča, da je imelo težave več ljudi. 

Center za obveščanje je obvestilo o nesreči z nevarnimi snovmi v poslovnem objektu na Vršiški cesti v Kranjski Gori prejel nekaj po 11. uri dopoldne. Posredovali so tamkajšnji prostovoljni gasilci in gasilci javnega zavoda Gasilska reševalna služba Jesenice, ki so kraj dogodka zavarovali, iz objekta evakuirali osebe in preprečili nastajanje nevarnih plinov ter prezračili objekt, poroča center za obveščanje.

Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, vrsta snovi in vzrok za dogodek še nista pojasnjena. O dogodku je bil obveščen tudi delovni inšpektor. 

Dnevnik: težave z dihanjem je imelo 11 ljudi 

Medtem ko policija poroča o dveh poškodovanih, spletni Dnevnik navaja izjavo dežurnega zdravnika in vodje enote nujne medicinske pomoči v Zdravstvenem domu Jesenice Žige Jenstrleta, da je imelo zaradi plina, ki se je širil iz strojev za kloriranje vode, enajst ljudi težave z dihanjem. Hotelski uslužbenec ostaja na opazovanju v jeseniški bolnišnici, je povedal za časnik.

Poškodbo njihovega hotelskega uslužbenca je potrdil tudi vodja Best Western Hotela Kranjska Gora Dejan Steiner. Za Dnevnik je pojasnil, da je do nesrečnega dogodka prišlo zaradi tehnične okvare pri dobavi bazenskih kemikalij. "Ne vemo še, zakaj, a zmešali sta se dve kemikaliji, ki se ne bi smeli. To je povzročilo škodljive hlape, zaradi česar smo takoj, ko smo jih v recepciji zavonjali, sprožili alarm in evakuirali hotelsko osebje," je dejal. Ob tem je poudaril, da gostov takrat ni bilo več, ti so namreč hotel zapustili nekaj minut pred nesrečnim dogodkom.

Dodal je, da je preiskava nesreče še vedno v teku, po opravljenih meritvah in zagotovilu gasilcev, da sta tehnična okvara in nevarnost sproščanja nevarnih snovi odpravljeni, pa ostajajo vrata hotela, v katerem sicer trenutno ni novih gostov, odprta, medtem ko ostaja njegov velneški del, kjer je bazen, iz preventivnih razlogov do nadaljnjega zaprt, še poroča časnik.

slovenska policija
Novice V okolici Cerkelj na Gorenjskem umrla voznica
Novice Bizarna nesreča v Notranjih Goricah: "Mojster, tole ni variante ..." #video