Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Petek,
10. 6. 2016,
12.35

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

8

Natisni članek

Roman Horvat Simona Dimic

Petek, 10. 6. 2016, 12.35

6 let, 7 mesecev

Nekdanji partner Simone Dimic končal v osebnem stečaju

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

8

Okrožno sodišče je nad Romanom Horvatom, nekdanjim partnerjem Simone Dimic in lastnikom likvidirane turistične agencije Escape, začelo postopek osebnega stečaja.

Oklic o začetku Horvatovega osebnega stečaja.

Upniki imajo tri mesece časa za prijavo terjatev

Predlog za njegov osebni stečaj je novembra 2015 dala Factor banka. Z njeno pripojitvijo DUTB se je nanjo prenesla tudi terjatev do Horvata. Po sklepu sodišča imajo njegovi upniki tri mesece časa za prijavo terjatev. Koliko denarja je Horvat dolžan, ni znano.

Odločanje o začetku je po dostopnih podatkih trajalo toliko časa, ker so bile sodne pošiljke neuspešne in so se vmes vračale.

Pahorjeva vlada prek Horvata kupovala letalske vozovnice

V času, ko je bila Dimičeva vodja Pahorjevega kabineta, je bil Horvat lastnik turistične agencije Escape, prek katere je vlada kupovala letalske vozovnice. Podjetje je imelo leta 2007 62 tisoč evrov prihodkov, leta 2009 pa že več kot dva milijona. Konec leta 2013 je Horvat podjetje likvidiral, poslovanje pa, kot je takrat poročal časnik Dnevnik, prenesel na agencijo I.Fly, ki je v lasti družbe KT Technology.

Pester teden za ljudi okoli Simone Dimic

Sodišče je sicer ta teden tri nekdanje vodilne v NLB - nekdanjega predsednika uprava Draška Veselinoviča ter nekdanja člana uprave Mateja Narata in Mirana Vičiča - oprostilo očitanih kaznivih dejanj zlorabe položaja v primeru podelitve 700 tisoč evrov posojila Simoni Dimic in njenemu očetu Viktorju Dimicu. 

Zaradi obnove hiše Dimičeve je obtožnica v ločenem postopku doletela tudi Horvata, nekdanjo direktorico Vegrada Hildo Tovšak in njenega sodelavca Mateja Košiča. Po mnenju tožilstva sta Tovšakova in Košič v dogovoru s Horvatom poskrbela, da je Vegrad začel obnavljati hišo Dimičeve, čeprav sta vedela, da za obnovo ni ustrezne pogodbe, da zanjo ne bo izdan noben račun in da dela ne bodo nikoli plačana.

Horvat obtožen napeljevanja h kaznivemu dejanju

Tovšakova in Košič sta zato obtožena zlorabe položaja, Horvat pa napeljevanja h kaznivemu dejanju. Tovšakova in Košič naj bi Horvatu omogočila tudi 96 tisoč evrov protipravne premoženjske koristi. 

Ne spreglejte