SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nekatere šole in vrtci ostajajo zaprti

2

termometer

V nekaterih izobraževalnih zavodih jim še ni uspelo vzpostaviti razmer, primernih za izvedbo pouka, zato bodo nekateri otroci in šolarji tudi danes morali ostati doma. Objavljamo seznam.

V ponedeljek je bilo zaprtih 133 slovenskih osnovnih šol, kar je okoli 40 odstotkov. Približno tretjina teh bo po besedah ministra za izobraževanje Jerneja Pikala danes odprla vrata.

Doma je v ponedeljek ostalo tudi precej srednješolcev, zaprtih je bilo 20 od 116 srednjih šol.

Nekatere šole bodo zaprte več dni, pouk pa bodo morali nadomeščati v prihodnjih sobotah. Minister šole poziva, naj starše in učence o tem pravočasno obvestijo.

Prestavljeni tudi maturitetni izpiti Zaradi izrednih razmer po državi je včeraj odpadel tudi izpitni rok iz materinščine na poklicni maturi, danes pa bo odpadel izpitni rok iz matematike oziroma tujega jezika, prav tako mature ne bo v sredo, ko bo odpadel pisni izpit iz drugega predmeta poklicne mature. Določili so že nadomestne datume. Materinščina bo na sporedu prihodnji ponedeljek, 10. februarja, matematika ali tuji jezik v torek, 11. februarja, drugi predmet pa v sredo, 12. februarja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin