SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Trnovem pri Gorici bodo postavili Dečka miru

3

termometer

Deček miru je nastal iz zgodbe o Janezku ter Ognju miru in ljubezni. Zgodba je povezana s skulpturo Ogenj miru in ljubezni ter ognjem, ki gori v omenjeni skulpturi.

Mednarodna mirovniška fundacija Beli golob ob 9. obletnici prižiga Ognja miru in ljubezni na Trnovem pri Gorici prireja "Simbolno dejanje sprave".

Na poti, ki vodi do skulpture Ognja miru in ljubezni ter Spominskega parka NOB bo namreč danes ob 18. uri postavila skulpturo Dečka miru (Peace boy). Deček miru je po besedah organizatorjev simbolni lik Slovenije – slovenskega prinašalca miru.

Kot pojasnjujejo v organizaciji, je Deček miru, katerega osnova je univerzalni mirovniški rek "Ne vrag, le sosed naj bo mejak", ki ga je v pesmi Zdravljica zapisal največji slovenski pesnik France Prešeren in ga ima Slovenija vtkanega v nacionalno himno, nevtralen, nepolitičen lik, ki želi povezati slovenski narod in v državi Sloveniji živeče ljudi, torej državljane te majhne deželice med morjem in Alpami.

Organizacija, ki širi mir Mednarodna mirovniška fundacija Beli golob, katere osnovni namen je širjenje ideje o miru v svetu, je nepolitična in globalna organizacija. "Nikakršnega izključevanja na nacionalni ravni ne sme biti, če naj bi uspeli na svetovni. Ideja o svetovnem mirovniškem letu Belega goloba ne sme biti zaustavljena zaradi ideoloških, političnih, religioznih, etničnih, ekonomskih, sorodstvenih ali lokalnih razlogov," pojasnjujejo v organizaciji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin