Petek,
13. 5. 2016,
19.08

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,98

7

Natisni članek

Natisni članek

Male sive celice Pavle Ravnohrib

Petek, 13. 5. 2016, 19.08

7 let

Male sive celice: RTV bi še naprej sodeloval s sestavljalcema vprašanj, a sta to zavrnila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,98

7

Na RTV Slovenija zanikajo, da bi bila zamenjava voditelja kviza Male sive celice, igralca Pavla Ravnohriba, kakorkoli povezana z njegovim angažiranjem v referendumski kampanji o zakonski zvezi, kjer se je zavzel za stališče proti.

Kot so zapisali v odgovoru, ki smo ga nanje naslovili po včerajšnjem poročanju o protestnem odstopu ekipe, ki je 22 let ustvarjala priljubljeni kviz, bodo prenovljen kviz Male sive celice predstavili jeseni 2016.

 

"Format, ki je bil na sporedu neprekinjeno in nespremenjen 22 let, spreminjamo zato, da bomo sledili medijskemu napredku, sodobnim svetovnim trendom ustvarjanja televizijskih oddaj za otroke in mlade ter principom sodobnega učenja (senzorno in funkcionalno učenje)," so zapisali na RTV.

 

Novega voditelja bodo poiskali na avdiciji

 

Zanikali so, da bi bila odpoved pogodbe dolgoletnemu voditelju kviza, igralcu Pavlu Ravnohribu, kakorkoli povezana z njegovim angažiranjem v referendumski kampanji o zakonski zvezi, kjer se je opredelil proti zakonu, kakor je domneval del javnosti. Dodali so, da bodo novega voditelja poiskali na avdiciji.

 | Foto:

Pojasnili so, da nov kviz ne bo zgolj predelan koncept obstoječega kviza Male sive celice, ampak pripravljajo povsem novega. Zgrajen bo z znanjem različnih strokovnjakov s širokimi referencami, pri pripravi jim pomagajo strokovnjaki s Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem in drugi strokovnjaki, ki se ukvarjajo s pedagoškim delom.

 

Sestavljavca vprašanj sta sodelovanje zavrnila

 

K sodelovanju in sestavljanju vprašanj v novi sezoni so povabili tudi avtorja Darka Hederiha in Marjana Škvorca, a sta sodelovanje odklonila. Kot so zapisali na RTV, so upali in si želeli, da bi se sodelovanje nadaljevalo.