SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Miro Cerar prvič med evropskimi politiki

4

termometer

 | Foto:
Predsednik vlade Miro Cerar in italijanski premier Matteo Renzi sta na srečanju v Milanu potrdila dobre odnose med državama in izrazila prepričanje v možnost izboljšanja dvostranskega sodelovanja.

Pogovarjala sta se tudi o tem, da bi v Sloveniji kmalu organizirali tristransko srečanje med Slovenijo, Italijo in Hrvaško, je dejal Cerar.

Ugotovila, da državi zelo dobro sodelujeta Z italijanskim premierjem sta ugotovila, da državi zelo dobro sodelujeta, da pa še obstajajo možnosti za izboljšanje sodelovanja, je slovenskim novinarjem po srečanju dejal Cerar, ki se v Milanu udeležuje neformalnega vrha EU o zaposlovanju.

Možnost za nadaljevanje dobrega sodelovanje bo tudi tristransko srečanje med Slovenijo, Italijo in Hrvaško. Kdaj naj bi potekalo srečanje, ki ga bodo po Cerarjevih besedah pripravili v Sloveniji, premier ni povedal.

Cerar: Brezposelnost v Evropi je zelo velika težava, še posebej za mlade Cerar in Renzi sta se srečala pred začetkom izredne konference, na kateri bodo evropski voditelji razpravljali o nadaljnjih ukrepih za zagon gospodarske rasti in boju proti brezposelnosti. Z Renzijem sta si na srečanju nekaj besed izmenjala tudi na temo brezposelnosti v Evropi, ki je po Cerarjevih besedah zelo velika težava, še posebej za mlade.

Vrha EU v Milanu se udeležujejo številni predsedniki držav ali vlad članic EU ter ministri, pristojni za delo. Za Cerarja je to prvo srečanje z evropskimi kolegi po nastopu položaja predsednika vlade. Na vrhu ga spremlja tudi ministrica za delo Anja Kopač Mrak.

Pogovorov z Renzijem se je udeležila tudi italijanska zunanja ministrica in kandidatka za prihodnjo visoko zunanjo predstavnico EU Federica Mogherini.

Srečal se je tudi s predsednikom Evropskega parlamenta Schulzem Dvostranskemu srečanju z italijansko stranjo, na katere pobudo tudi poteka današnji vrh, je sledilo še srečanje Cerarja s predsednikom Evropske komisije Josejem Manuelom Barrosom, pred njim pa se je slovenski premier na kratko sestal še s predsednikom Evropskega parlamenta Martinom Schulzem. To srečanje sicer ni bilo vnaprej napovedano.

Cerar naj bi imel po napovedih v okviru konference še vrsto dvostranskih srečanj in pogovorov, med drugim tudi z nemško kanclerko Angelo Merkel in francoskim predsednikom Francoisom Hollandom.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin