Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 4. 2017,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča M SORA

Foto: M SORA

Natisni članek

nagrade EBA advertorial M SORA, d.d.

Sreda, 19. 4. 2017, 7.00

2 meseca, 1 teden

Na poti do zmage slovensko podjetje

Vsebino omogoča M SORA

Foto: M SORA

Slovenski proizvajalec oken iz Žirov M SORA je postal nacionalni zmagovalec v prestižnem tekmovanju za evropsko poslovno nagrado (European Business Award, EBA). Odprt je drugi krog javnega glasovanja. S svojim glasom lahko pomagate, da bo M SORA dosegla nov mejnik v svoji zgodbi: evropski zmagovalec.

m sora | Foto:

m sora | Foto: M SORA se lahko pohvali z izjemnim uspehom. Iz proizvajalca klasičnih lesenih oken so se razvili v eno najinovativnejših podjetij v branži na slovenskem in tudi širšem prostoru. To dokazujejo tudi številne nagrade.

Pred kratkim so postali tudi nacionalni zmagovalci v prestižnem tekmovanju za evropsko poslovno nagrado (European Business Awards, EBA), ki jih neodvisni odbor od leta 2007 podeljuje evropskim podjetjem za njihovo poslovno prodornost in etiko.

V konkurenci so evropske poslovne skupnosti ter najuspešnejša podjetja oziroma podjetniki iz 34 evropskih držav. Letošnji razpis je zajel več kot 33 tisoč podjetij, med katerimi je neodvisna komisija izbrala 636 nacionalnih zmagovalcev v 10 različnih kategorijah. Od tega je bilo trinajst podjetij iz Slovenije. Med njimi je odbor izbral nacionalnega zmagovalca.

Največ glasov med slovenskimi podjetji

m sora | Foto:

M SORA je v prvi fazi po izboru komisije prejela naziv nacionalnega zmagovalca v kategoriji Okoljska in trajnostna naravnanost (The Award for Environmental & Corporate Sustainability) in se s tem uvrstila v prvi krog javnega glasovanja, ki je potekal med 9. januarjem in 1. marcem 2017.

Na javnem glasovanju v prvem krogu je bilo oddanih več kot 160 tisoč glasov. Podjetje M SORA je prejelo največ glasov med slovenskimi podjetji in pridobilo naziv nacionalni zmagovalec (National Public Champion), s čimer se je pridružilo skupini preteklih nacionalnih zmagovalcev (Postojnska jama d.d., Steklarna Hrastnik d.o.o., Data d.o.o.).

S svojimi glasovi lahko pomagate do 27. aprila

S tem se je kot edino slovensko podjetje uvrstilo v sklepni del tekmovanja, v katerem bo do 27. aprila potekalo finalno glasovanje za 34 nacionalnih zmagovalcev iz evropskih držav.

Med njimi bodo na podlagi števila glasov izbrali podjetje, ki bo dobilo naziv evropskega zmagovalca (European Public Champion).

Glasujete lahko tukaj.

Vaš glas je lahko ključen, da morda prvič v zgodovini zmaga primer dobre prakse iz Slovenije.

Več o podjetju M SORA in njihovi kandidaturi za nagrado si lahko ogledate v videu.

 

Iz Kmetijske zadruge v eno najuspešnejših slovenskih podjetij

m sora | Foto:

M SORA je slovenski proizvajalec lesenih oken iz Žirov, katerega korenine segajo v leto 1948, ko je bila ustanovljena Kmetijska zadruga Žiri.

V skoraj 70-letni zgodovini se je M SORA prestrukturirala in zrasla v uspešno izvozno naravnano podjetje s poudarkom na razvoju in hkrati ohranjanju vrednot, ki izhajajo iz njenih korenin.

Sodobna, okolju prijazna proizvodnja tržišču ponuja paleto izdelkov iz naravnih materialov, ki dosegajo najvišje evropske standarde tako po kakovosti kot tudi po toplotnih karakteristikah.

Izdelki, zaradi katerih je podjetje M SORA konkurenčno na globalnem trgu:

- dvižno-drsne stene velikih dimenzij,

- posebne izvedbe dvižno-drsnih sten Panoramic,

- okna z visoko toplotno učinkovitostjo – linija oken Optimo in

- fiksne zasteklitve velikih dimenzij.

Ne spreglejte