Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 12. 2023,
7.24

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

običaji novo leto darila otroci dedek Mraz

Torek, 26. 12. 2023, 7.24

4 mesece

Ljubljano obiskal Dedek Mraz #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
Dedek Mraz | Dedek Mraz bo pot nadaljeval do Kranja, kjer bo otroke obiskal v petek, v soboto pa se bo ustavil tudi v Kopru. Tam bo sicer danes koncert skupine Jet Black Diamonds. V Celju vabijo na obisk Pravljične dežele, danes tudi na koncert skupine Tabu. | Foto STA

Dedek Mraz bo pot nadaljeval do Kranja, kjer bo otroke obiskal v petek, v soboto pa se bo ustavil tudi v Kopru. Tam bo sicer danes koncert skupine Jet Black Diamonds. V Celju vabijo na obisk Pravljične dežele, danes tudi na koncert skupine Tabu.

Foto: STA

Ljubljano je danes v spremstvu snežakov, medvedov, zajcev ter drugih bitij iz ljudskih pripovedk in pravljic obiskal Dedek Mraz. Otroke in odrasle je pozdravil na tradicionalni poti s postanki pred mestno hišo ter na Prešernovem in Novem trgu. Dedek Mraz bo v prihodnjih dneh obiskal tudi druge slovenske kraje, v Mariboru se bo ustavil v četrtek.

V zadnjih dneh letošnjega leta se je izpod Triglava v svoji kočiji z vpreženimi lipicanci v Ljubljano pripeljal Dedek Mraz. Njegov sprevod bo danes potekal od Brega čez Čevljarski most do Mestnega trga. Šel je naprej po Stritarjevi ulici do Prešernovega trga, po Wolfovi ulici do Kongresnega trga in naprej do Novega trga.

V sklopu decembrskega dogajanja v Ljubljani na Kongresnem trgu stoji tudi koča Dedka Mraza, kjer otroke vsak dan do konca leta zabavata škrata, od danes do sobote pa jih bo v koči sprejel tudi sam Dedek Mraz.

Danes se v Ljubljani začenja tudi festival uličnega gledališča Ana Mraz. Obiskovalci bodo lahko na Gornjem trgu od danes do sobote občudovali klovne, žonglerje, artiste in cirkusante.

V slovenski prestolnici praznično dogajanje sicer poteka že ves december. Obiskovalci lahko obiščejo praznični sejem na različnih lokacijah v centru mesta, na vogalu Trubarjeve ulice in pri Filipovem dvorcu pa poslušajo Lajnarje. Pestro je tudi koncertno dogajanje, na Pogačarjevem trgu bo danes nastopila skupina Tequila, na Kongresnem trgu pa skupini Hamo & Tribute 2 Love in Big Foot Mama.

Bogato praznično dogajanje je na sporedu tudi v Mariboru. Obiskovalci se lahko odpravijo na božično tržnico na Glavnem trgu ali na Pot po Čarobni galeriji, ki po mestnih ulicah in trgih vodi do različnih foto točk. V štajerski prestolnici bosta danes koncerta skupin Klon in Šank Rock. Dedek Mraz se bo oglasil v četrtek.

dedek Mraz
Trendi Z Mariborskega Pohorja prihaja dedek Mraz
Dedek Mraz
Novice Dedek Mraz – rdeči Miklavž, ki je preživel socializem
Dedek mraz
Novice "Starši, ki otroku povedo resnico, delajo veliko napako"
škofja loka pravljična dežela Gorajte dedek Mraz
Trendi Pri Škofji Loki nas je prevzela čarobna energija
Ne spreglejte