SiolNET. Novice Slovenija
0,71

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kriminalisti na mariborski občini

0,71

termometer

Policija na Mestna občina Ljubljana, december 2015
Foto: Bor Slana

Kriminalisti so v ponedeljek obiskali sedež Mestne občine Maribor. Po poročanju časnika Večer in RTV Slovenija, ki se sklicujeta na neuradne vire, so pregledovali dokumentacijo v zvezi s sklenjeno poravnavo z družbo Iskra Sistemi za radarje in posredovanjem Odvetniške pisarne Zečević pri tem.

Na Policijski upravi Maribor so potrdili, da so kriminalisti na občini opravljali zaseg dokumentacije v zvezi z uradno pregonljivim kaznivim dejanjem. "V predmetni zadevi poteka predkazenski postopek, v katerem policija zbira obvestila, dokumentacijo in izvaja druge potrebne ukrepe. Drugih informacij zaradi interesa nadaljnjih postopkov ni mogoče posredovati," so povedali.

Franc Kangler Novice Tožilstvo umaknilo še en obtožni predlog zoper Kanglerja

Iskra je zaradi prekinitve pogodbe za modernizacijo semaforskih sistemov v mestu, ki jo je z njo sklenil prejšnji župan Franc Kangler, zahtevala skoraj 12,8 milijona evrov odškodnine. Mestna občina pod vodstvom zdajšnjega župana Andreja Fištravca je konec leta 2016 z njo sklenila poravnavo v višini sedem milijonov evrov in jo lani tudi plačala.

Franc kangler predstavitev nove stranke Novice Tožilstvo umaknilo očitke zoper Kanglerja v zadevi Pohorske livade

Ob tem je po poročanju časnika Večer prejela še dva računa za odvetniške storitve v skupnem znesku 408 tisoč evrov od Odvetniške pisarne Zečević, ki je v tem primeru zastopala občino. Občina tega denarja ni nakazala neposredno odvetniku, temveč ljubljanski družbi A.B.S. Factoring, ki ji je odvetnik prodal to terjatev do občine.

Franc kangler Novice Kangler je postal predsednik Nove ljudske stranke

Po navedbah mariborske občine jih je obiskal le en kriminalistični inšpektor, njegov obisk pa je bil napovedan par dni vnaprej. "Navezoval se je na sum storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja pri poslovanju Mestne občine Maribor z Odvetniško pisarno Zečević. Za dopolnitev zahtevka za pridobitev dokumentacije je bil zaradi obsega listin smotrnejši osebni vpogled v zbirko listin oziroma prevzem teh listin v prostorih občine, kar je bilo tudi izvedeno," so pojasnili.

Šlo naj bi le za fotokopiranje določenih delov dokumentacije in ne za zaseg, kot ga poznamo pri večjih preiskavah.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin