SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kdo je kupil hišo Bineta Kordeža?

1

termometer

 | Foto:
Čeprav so hišo nekdanjega prvega moža Bineta Kordeža na dražbi prodali za 322 tisoč evrov, ta v njen še vedno živi kot podnajemnik. A kaj kmalu naj bi njegova hiša dobila novega lastnika.

Vilo Bineta Kordeža v Lescah je pred dnevi na sodni dražbi za 322 tisočakov kupilo nepremičninsko podjetje celjskega odvetnika Dušana Korošca, a jo bo očitno kmalu prodalo naprej po bistveno višji ceni, ki naj bi segla do slabega milijona evrov.

Po informacijah Planet TV jo bo namreč kupil avstralski Slovenec Anthony Tomažin, sicer častni konzul Slovenije v Sydneyju, ki našim podjetnikom odpira vrata na 23-milijonskem avstralskem trgu.

Podjetni Gorenjec bo hišo s pogledom na gore uporabljal kot družinsko rezidenco, a šele ko se iz nje izseli Kordež. Ta je postal najemnik v lastni hiši in za bivanje v Lescah plačuje.

Šestinpetdesetletni finančnik Anthony Tomažin se je z materjo v Avstralijo preselil, ko mu je bilo komaj 13 let, in tam ostal celih 30 let.

Leta 2002 je z naložbami v Sloveniji postal gostinec, je lastnik Opera bara na Cankarjevi ulici v Ljubljani, kluba Top Six, Vile Mangart na Bledu, oživil pa je tudi znamenito kavarno Nebotičnik, v stavbi je odkupil kar štiri nadstropja. Od NLB je kupil tudi družbo RRC, dobavitelja informacijskega sistema davkarije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin