SiolNET. Novice Slovenija
0,24

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kam med stavko z otroki? #video

0,24

termometer

Delo bo jutri prekinilo približno 40 tisoč zaposlenih v vzgoji in izobraževanju. Kako bo z varstvom otrok? Na dan stavke mora biti to zagotovljeno za predšolske otroke in otroke od prvega do tretjega razreda osnovne šole. So pa tudi druge možnosti: organizirano varstvo z zanimivimi aktivnostmi ponujajo na različnih mestih, za vsakogar se najde nekaj.

"Za jutrišnjo stavko smo pripravili dnevno varstvo, kamor lahko otroke od prvega razreda pripeljejo že ob 7.30 in jih pustijo pri nas vse do 16.30," je povedala Ana Obal iz MiniCityja.

"Vmes bodo otroci dobili tudi tri obroke in se bodo, najpomembnejše, izjemno zabavali ter veliko novega naučili," je še dodala.

"Pravzaprav je Minicity mesto v malem, kjer so glavni otroci in lahko postanejo tisto, kar si želijo," je o otroško kreativno mesto MiniCity povedala Obalova.

"Povpraševanja je že kar nekaj, imamo pa še prostor, tako da se bomo z veseljem odzvali, če nam boste napisali e-pošto ali pa nas poklicali," je dodala.

Varstvo tudi v športnem društvu

Za športne navdušence pa izredno varstvo ponujajo tudi v športnem društvu, kjer so otrokom pripravili razgiban program.

"Pravzaprav bodo imeli gimnastično delavnico s trenerji gimnastike, imeli bodo judo delavnico, borilne igre, malo jim bomo predstavili ta šport. Potem imamo pa še zabavo v trampolin parku," je povedala Nastja Knez iz Športnega društva Gib.

kustec Novice To pred napovedano stavko sporoča ministrica

Varstvo je zagotovljeno ves dan

"Začnemo zjutraj ob 7.30 in bomo na voljo vse do 16.30, vmes je poskrbljeno za kosilo, gremo v mehiško restavracijo, se malo sprehodimo. Imamo malico, tako da je zanje dobro poskrbljeno," je povedala Nastja Knez.

"Lahko se še prijavijo, Imamo že kar zasedeno, ampak jih nekaj še pričakujemo," je še dodala.

V primeru, da varstvo otrok v vaši izobraževalni ustanovi ni omogočeno in ste izčrpali vse preostale možnosti, vlada zagotavlja, da se odsotnost z dela enemu od staršev lahko opraviči zaradi višje sile.

Vladimir Putin in Sergej Šojgu v sibirski tajgi Posel danes "Rusija bo najverjetneje bankrotirala 15. aprila"

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin