SiolNET. Novice Slovenija
0,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kako pošteni so domačini Poštene vasi? #video

0,13

termometer

Od Hudega konca, Čudnega sela pa vse do Poloma in Špeharjev. Dolenjska, dežela cvička, reke Krke, pa seveda zidanic, je tudi dežela nenavadnih krajevnih imen. O poštenosti bi se dalo razpravljati. Najbrž je bil vsak izmed nas že kdaj v življenju tudi nepošten. Tako ali drugače. Kako pa je s prebivalci najbolj poštene vasi v Sloveniji, Poštene vasi? Obiskal jo je novinar Denis Malačič. 

"Na svetu ni več poštenosti," je v Slovarju slovenskega knjižnega jezika zapisano pod iztočnico "poštenost". Pa je temu res tako? Poštenost pa se najde tudi v imenu naselja v občini Brežice, ki po podatkih statističnega urada premore 47 prebivalcev. 

Prikupna vasica stoji ob vinskih trtah, že takoj ob krajevni tabli vas pričakata parkirišče in krožišče, pa tudi nemalo oznak, ki nakazujejo, da skozi vas pelje znamenita Jakobova pot. 

Pod varnim zavetjem Jezusa o nepoštenosti v Pošteni vasi ni ne duha ne sluha. Od kod pa sploh to pošteno krajevno ime? "Vas naj bi dobila ime po poštenih ljudeh," pove Jožica. Pa so prebivalci Poštene vasi res vedno pošteni? Več v prispevku. 

Krivica Novice Se domačinom Krivice pogosto dogaja krivica? #video Kraj Suha Novice So na Suhi res vsi suhi? #video

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin