SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Jutri bo ustanovljena tudi stranka TRS

4

termometer

 | Foto:
Poleg Gibanja za trajnostni razvoj Slovenije (TRS) bo jutri ustanovljena tudi stranka TRS, je potrdil nekdanji varuh človekovih pravic Matjaž Hanžek, ki se bo potegoval za sopredsednika stranke.

"Vse skupaj bo potekalo malo hitreje, kot smo predvidevali. Časovnica je bolj tesna zaradi razpisa predčasnih volitev. Jutri bomo najprej ustanovili gibanje in nato še stranko, s katero bomo šli v volilno bitko. Stanka TRS bo politično krilo gibanja," je za Planet Siol.net pojasnil Hanžek. Ne bodo se združevali le zaradi pridobivanja volivcev Glede povezovanja s preostalimi civilnimi pobudami in strankami je dejal, da je ponudb veliko, a tistih, ki se zanimajo za sodelovanje, ni želel omenjati. Poudaril je, da bodo izhajali iz svojega programa. "Kdor se strinja z našim programom, se nam lahko pridruži. Ne bomo pa se združevali zgolj zato, da bi pridobili čim več volivcev." Od jutri že pogovori s kandidati za poslance Hanžek je še dejal, da bodo jutri sprejemali statut in program ter volili vodstvo stranke. Nato nameravajo zbrati potrebnih 200 podpisov in dokumentacijo predati notranjemu ministrstvu. Vzporedno bodo dopolnjevali program in se pogovarjali s kandidati za poslance. Podpisali bodo NE interesom ozkih skupin Na spletni strani gibanja je objavljena tudi pristopna izjava, ki jo bodo podpisali tisti člani Gibanja TRS, ki se nameravajo vključiti tudi v stranko. Z izjavo se bodo med drugim zavezali poštenemu, preglednemu, družbeno in okoljsko odgovornemu delovanju za javno dobro, ne pa interesom ozke skupine ljudi ali posameznika. Podpirali bodo solidarnostne, medgeneracijske in mednarodne dejavnosti v dobrobit blagostanja tudi prihodnjih generacij in blagostanja ekosistemov.

ZA kakovostna delovna mesta "Aktivno bom sodeloval v prizadevanjih za zmerno, človekovemu dostojanstvu primerno raven materialnega blagostanja vseh prebivalk in prebivalcev Slovenije ter sveta. Trajnostno in uspešno gospodarstvo, ustvarjanje kakovostnih in zdravih, do okolja prijaznih delovnih mest ter varna stopnja samooskrbe so tudi osnova večje socialne in nacionalne varnosti," je zapisano v izjavi.

PROTI jedrski energiji Člani stranke TRS bodo podpirali pospešen prehod v trajnostno energetiko, varno stopnjo samooskrbe Slovenije, prehod v nizkoogljično družbo in čimprejšnje prenehanje rabe jedrske energije. Cilja bosta tudi zmanjšanje socialne in regionalne neenakosti ter decentralizacija sredstev in upravljanja. "Zelena javna naročila, ozelenjeni in pravičnejši davčni sistem so pomembni vzvodi za do okolja prijaznejše in pravičnejše delovanje države."

ZA demilitarizirano vizijo Slovenije in sveta Zavzemali se bodo, da bi socialno pomoč prejemali tisti, ki stalno ali začasno ne morejo delati. Trajnostno prenovljeno izobraževanje in šola ter kakovostno zdravstvo morajo biti dostopni vsem socialnim skupinam in vsem območjem Slovenije. Člani stranke bodo podpirali tudi demilitarizirano vizijo Slovenije in sveta.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin