Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 10. 2024,
20.57

Osveženo pred

2 dneva, 10 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

Natisni članek

Igor Akrapovič Marko Lotrič

Petek, 25. 10. 2024, 20.57

2 dneva, 10 ur

Igor Akrapovič: Politika me ne zanima

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,42
Igor Akrapovič | "Kot strokovni svetovalec v okviru omenjene teme ne izključujem sodelovanja s posamezniki ali organizacijami, nikakor pa ne gre za kakršnokoli politično udejstvovanje," je zapisal Igor Akrapovič. | Foto STA

"Kot strokovni svetovalec v okviru omenjene teme ne izključujem sodelovanja s posamezniki ali organizacijami, nikakor pa ne gre za kakršnokoli politično udejstvovanje," je zapisal Igor Akrapovič.

Foto: STA

Podjetnik Igor Akrapovič zanika kakršnokoli politično udejstvovanje kot tudi aktivni vstop v politiko s predsednikom DS Markom Lotričem. Ta ga je namreč navajal med sodelavci, s katerimi snuje nov politični projekt. Lotrič je danes poudaril, da je Akrapoviča navajal med tistimi, ki sodelujejo v razvojni iniciativi, ne pa pri ustanavljanju stranke.

Akrapovič je danes medijem poslal pisno izjavo, v kateri je zanikal "vsakršno informacijo oz. objavo o mojem aktivnem vstopu v politiko z Markom Lotričem".

Ob tem je pojasnil, da se z aktualnim predsednikom DS poznata še iz časov njegovega sodelovanja v upravnem odboru Kluba slovenskih podjetnikov (SBC) in zatem nadaljnjega sodelovanja v državnem svetu. Tam sta po Akrapovičevih navedbah z Lotričem sodelovala pri informiranju javnosti o pobudi JEK2, ki zastopa interes podjetnikov, potencialnih vlagateljev v projekt drugega bloka jedrske elektrarne Krško.

Karl Erjavec
Novice Erjavec razkril, s kom dela stranko

Sodeluje, a ne politično

"Kot strokovni svetovalec v okviru omenjene teme ne izključujem sodelovanja s posamezniki ali organizacijami, nikakor pa ne gre za kakršnokoli politično udejstvovanje," je Akrapovič še navedel v sporočilu.

Lotrič pa je danes na povpraševanje STA, ali je torej z Akrapovičevim imenom operiral brez njegovega dovoljenja, odgovoril, da je skladno z Akrapovičevo privolitvijo komentiral, da sodeluje v njihovi razvojni iniciativi, ne pa pri ustanavljanju politične stranke.

Ne spreglejte