SiolNET. Novice Slovenija
0,35

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Fakin z direktorji o poslovanju bolnišnic

0,35

termometer

Samo Fakin
Foto: STA

Minister za zdravje Samo Fakin se bo sestal z direktorji bolnišnic. Sestanek bo namenjen pregledu poslovanja bolnišnic na podlagi polletnih rezultatov.

Fakin je pred dnevi napovedal, da bodo na ministrstvu "bolj pogosto sedeli" z vodstvi bolnišnic v sanaciji, ki imajo ob polletju slabše poslovne rezultate od načrtovanih. To so Univerzitetni klinični center Ljubljana, splošni bolnišnici Nova Gorica in Trbovlje, porodnišnica Kranj, v podobnem položaju so še splošne bolnišnice Celje, Novo mesto in Ptuj.

Na sestanku se bodo lotili tudi vprašanja čakalnih dob, za katere Fakin rešitev vidi v večji produktivnosti in osredotočanju vodstev bolnišnic. Situacija v zdravstvu po njegovem mnenju kliče po sistemskih spremembah, a tudi brez povečanja produktivnosti zdravstvenih delavcev ne bo šlo.

pregled zobozdravnik ambulanta Novice Ortodonti opozarjajo na dolge čakalne dobe v otroški ortodontiji

"Zagotovo so rezerve"

Pomembne priložnosti Fakin vidi v izboljšanju notranje organizacije javnih zdravstvenih zavodov. V sistemu je skoraj 2.000 specializantov, zavodi pa zanje prejmejo dodaten denar. "To pomeni, da so zagotovo rezerve v delovnih urah znotraj sistema," meni Fakin.

V Združenju zdravstvenih zavodov Slovenije od Fakina pričakujejo, da se bo najprej lotil vprašanja podfinanciranosti zdravstvenega sistema in zagotavljanja dodatnih finančnih virov. Po njihovem mnenju zavodi pri svojem delovanju potrebujejo tudi večjo avtonomijo, zato med prvimi zakonodajnimi rešitvami pričakuje zakon o vodenju in upravljanju zdravstvenih zavodov.

zobje zobozdravnik Novice Ko je treba za obisk zobozdravnika čakati tudi več mesecev Samo Fakin Novice Mladi zdravniki sporočajo Fakinu: Že zdaj na teden delamo tudi 60 ur in več zdravniki zdravstvo stavka UKC KC Novice Nekateri zdravniki mesečno opravijo več kot 350 delovnih ur

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin