Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 4. 2012,
7.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

prostovoljstvo akcija

Sobota, 21. 4. 2012, 7.45

8 let

Dan za spremembe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V okviru Dneva za spremembe, ki ga že tretje leto zapored organizira Slovenska filantropija, po državi poteka več kot 120 prostovoljskih aktivnosti, letos na temo premagovanja osamljenosti.

V več kot 70 krajih po Sloveniji bo potekalo več kot 120 prostovoljskih aktivnosti, ki bodo ob posamičnih dogodkih združile različna društva, šole, domove za starejše in občine.

Namen: Seči do ljudi, ki so osamljeni Namen vseh dogodkov je povezati skupnost, skozi prostovoljstvo spodbujati solidarnost ter seči do ljudi, ki so osamljeni, so sporočili iz združenja za promocijo prostovoljstva Slovenska filantropija. Kot navajajo, Dan za spremembe vsaj enkrat na leto k prostovoljskim aktivnostim spodbuja tudi tiste posameznike, ki se s prostovoljstvom še niso srečali.

Tema letošnje akcije je premagovanje osamljenosti. Kot so zapisali v Slovenski filantropiji, je namreč v bogati, materialistično usmerjeni družbi tudi veliko osamljenih ljudi.

Prostovoljstvo - vez med generacijami V Mariboru bo tako danes med drugim Mladinski informacijsko-svetovalni center Infopeka povezal dijake, študente in druge prostovoljce, ki bodo ponudili pomoč starejšim občanom. Pomagali jim bodo pri spomladanskemu urejanju vrtov in okolja ter pri težjih gospodinjskih opravil v stanovanjih.

Dnevni center aktivnosti za starejše Bežigrad, Javni zavod Mladi zmaji in študentke Fakultete za socialno delo bodo v Ljubljani pomagali pri nošenju vrečk po centru mesta in na tržnici, pospremili bodo občane iz domov za starejše do centra mesta in izvajali zabavni program v centrih za starejše.

V Postojni bodo organizirali dogodek z naslovom Stopimo skupaj in preprečimo izključevanje, ki je namenjen vključevanju socialno ranljivejših skupin v lokalno skupnost. V Logatcu pa bo organizirana dobrodelna prodaja in dražba oblačil znanih Slovenk in Slovencev, katere izkupiček bo šel trem logaškim družinam, ki jih je prizadela huda bolezen.

Ne spreglejte