Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 9. 2023,
7.02

Osveženo pred

7 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,29

Natisni članek

Luka Mesec Miha Kordiš Levica Asta Vrečko

Sobota, 2. 9. 2023, 7.02

7 mesecev, 4 tedne

Asta Vrečko prevzela vodenje stranke Levica #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,29

Novoizvoljena koordinatorka Levice Asta Vrečko obljublja, da bo svoj mandat na čelu Levice usmerila v utrditev stranke na terenu. Med prvimi koraki novega vodstva tako napoveduje odhod na teren, pogovor s članstvom in lokalnimi odbori. "Levica ostaja trdna, močna in stabilna stranka na levi, ki si prizadeva za dostojno življenje za vse," je dejala.

Vrečko, ki bo na čelu Levice po skoraj desetletju nasledila dosedanjega koordinatorja Luko Mesca, ob nastopu mandata napoveduje tudi spremembe znotraj stranke. Ob tem pa zagotavlja, da bo stranka aktivno nadaljevala delo tako v vladi kot v poslanski skupini. Optimistično napoveduje, da bodo v stranki v prihajajočem dvoletnem mandatu Levico pokazali kot "platformo raznolikih levih glasov, ki združuje in ki bo postala še pomembnejša politična sila na levi in kot taka nastopila tudi na vseh naslednjih volitvah".

Po današnji uradni potrditvi rezultatov volitev koordinatorja stranke se je Vrečko članstvu zahvalila za izkazano zaupanje. Števila prejetih glasov sicer v stranki uradno ne razkrivajo, a naj bi Vrečko prepričljivo zmagala v boju za stolček na čelu Levice, za katerega se je potegoval tudi poslanec Miha Kordiš.

Za namestnico koordinatorke je svet stranke izvolil poslanko Natašo Sukič.

Mesec, ki je Levico vodil vse od njenega nastanka, je tako "predal štafeto" svoji dosedanji namestnici Vrečko in ob tem spomnil na dosedanje dosežke Levice. Ocenjuje, da so dosegli veliko, med drugim je izpostavil dvig minimalne plače, nedeljsko zaprtje trgovin in "postavitev okvira za delujoč in sodoben sistem dolgotrajne oskrbe".

Danes je pred novinarji prvič spregovoril o razlogih za umik z vrha stranke. "Na točki, ko sem presodil, da je moja prezenca na prvem mestu Levice postala preveč polarizirajoča za stranko, sem se odločil, da se umaknem dva koraka nazaj. To ne pomeni, da se umikam iz stranke, ostajam aktiven, a umaknil sem se v dobro kolektiva, ker verjamem, da bomo tako lažje šli skupaj naprej, kar je pa naš skupni cilj," je dejal.

Luka Mesec
Novice Dokončno: Luka Mesec zapušča položaj

 

Ne spreglejte