Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 1. 2024,
15.44

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Murska Sobota sodišče stečaj Moda Mi&Lan Joc Pečečnik

Torek, 16. 1. 2024, 15.44

3 mesece, 1 teden

Sodišče začelo stečaj Pečečnikove družbe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
Joc Pečečnik | Joc Pečečnik je prek svojega podjetja Elektronček preteklo poletje postal 80-odstotni lastnik Mode M&Lan. | Foto Mediaspeed

Joc Pečečnik je prek svojega podjetja Elektronček preteklo poletje postal 80-odstotni lastnik Mode M&Lan.

Foto: Mediaspeed

Okrožno sodišče v Murski Soboti je danes začelo stečajni postopek nad družbo Moda Mi&Lan. Stečaj, ki ga je predlagala družba sama, je prejšnji teden napovedal lastnik Joc Pečečnik. Kot glavni razlog je navedel pomanjkanje kadra.

Stečajni upravitelj je Drago Dubrovski. Upniki lahko svoje terjatve ter ločitvene in izločitvene pravice prijavijo v treh mesecih, zadnji dan je 16. april, izhaja iz sklepa sodišča, ki je bil danes objavljen na spletni strani Ajpesa.

Joc Pečečnik
Novice Pečečnikovo podjetje gre v stečaj #video

V družbo vložili skoraj dva milijona evrov

Predlog za začetek stečaja je vložila družba. Kot je prejšnji teden povedal Joc Pečečnik, ki je prek svojega podjetja Elektronček preteklo poletje postal 80-odstotni lastnik Mode M&Lan, so v družbo vložili skoraj dva milijona evrov, pri čemer so izvedli reorganizacijo, uredili večje število pravnih zadev, poravnali nujne zapadle terjatve do zaposlenih, delno obnovili proizvodnjo ter izplačali plače, regrese in obveznosti za nazaj in tekoče plače za november.

V ZDA so našli kupca, ki bi bil pripravljen podpisati petletno pogodbo za količine, ki bi po Pečečnikovi oceni z lahkoto držale podjetje nad vodo. A so ugotovili težavo s kadri: v 24 mesecih bi bilo več kot polovica, v 48 mesecih pa tri četrtine od sedanjih okoli 100 zaposlenih upokojenih. Kadra niso našli ne v Sloveniji ter ob veljavnem plačnem sistemu pri nas tudi ne na Hrvaškem in Madžarskem, je povedal.

Nekdanjemu lastniku Milan Mörecu, ki je obdržal 20-odstotni delež, je bil pripravljen za en evro vrniti podjetje, a je Mörec to zavrnil.

Zaposleni so bili nad odločitvijo za stečaj zelo presenečeni, saj jim je direktor Marko Hozjan po praznikih zagotovil, da stečaja ne bo in da se bodo potrudili, da bodo redno izplačevali plače, je povedala Zdenka Bobovec iz Zveze svobodnih sindikatov Slovenije.

Za minuli petek je bil predviden sestanek, na katerem naj bi vodstvo podjetja zaposlenim pojasnilo, zakaj gre podjetje v stečaj in kako je z izplačilom decembrskih plač. A kot je danes povedala Zdenka Bobovec, sestanka ni bilo, z začetkom stečaja pa je jasno, da bodo decembrske plače šle kot terjatve v stečajno maso. O tem, ali bo del delavcev še opravil delo za izpolnitev sklenjenih pogodb, bo odločil stečajni upravitelj. Sindikat je s stanjem danes seznanil svoje člane v Modi Mi&Lan, za sredo zjutraj pa je predviden zbor vseh zaposlenih, na katerem naj bi sodelovala Hozjan in direktor Elektrončka Jaka Kavčič, je še povedala Bobovčeva.

Poslovna konferenca SBC. Joc Pečečnik in Igor Akrapovič
Novice Požar v Pečečnikovi vili na Hrvaškem
Moda Mi&Lan
Novice V Pečečnikovem podjetju pred prazniki izplačali novembrske plače
Ne spreglejte