Petek,
28. 2. 2014,
10.17

Osveženo pred

7 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 28. 2. 2014, 10.17

7 let, 7 mesecev

Rimske terme v roke Armenca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Terme resort so v četrtek nakazale 8,5 milijona evrov kupnine za Rimske terme v stečaju in tako izpolnile vse obveznosti iz prodajne pogodbe, ki je bila sklenjena decembra lani.

Rimske terme bodo odslej poslovale pod novim podjetjem Terme resort, ki ga bo vodila direktorica Marija Landeker. Posredni lastnik pa je Valery Arakelov iz Armenije.

Predaja poslov je v teku. Rimske terme so edinstven primer v Sloveniji, ki so brez prekinitve nadaljevale poslovanje v stečaju vse do predaje poslov novemu lastniku. Med stečajem je poslovalo celotno podjetje, ne le posamezen del, kot je to primer v drugih stečajnih postopkih. Ohranila so se tudi vsa delovna mesta, so sporočili iz družbe.

Po navedbah družbe je stečajni upravitelj Boris Dolamič ves čas stečajnega postopka izpolnjeval zakonske pogoje in imel tudi veljavno licenco za opravljanje funkcije stečajnega upravitelja. Upniki so sicer predlagali Dolamičevo razrešitev. Glede ocene premoženja pa v termah pojasnjujejo, da vrednosti premoženja ne določa upravitelj, saj oceno vrednosti opravi pooblaščeni cenilec.

Med stečajnim postopkom Rimskih term so opravili tri neodvisne cenitve, med katerimi ni bilo bistvenega odstopanja navajajo v Rimskih termah in dodajajo, da je bilo premoženje prodano najboljšemu ponudniku, vsi pa so imeli možnost sodelovanja na javni dražbi. Arakelov pa je ob uspešno zaključeni prodaji term povedal, da se je zaljubil v Slovenijo v majhno državo s tako bogato zgodovino.